Bulion warzywny z łososiem

Składniki na 6 porcji:

2 marchewki

2 pietruszki

2 cebule

przyprawy: 2 listki laurowe, kilka ziarenek pieprzu czarnego i ziela angielskiego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa

40 dag wędzonego łososia

1 cytryna

koperek

cukier

 

Marchew i pietruszki obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i poszatkuj. Warzywa włóż do garnka i zalek 1,5 l wody. Do warzyw dodaj listki laurowe, pieprz i ziele angielskie oraz szczyptę soli. Garnek przykryj i doprowadź wywar do wrzenia. Gotuj na niewielkim ogniu ok. 20 minut.

Wędzonego łososia pokrój w paski i wrzuć do garnka z bulionem. Gotuj razem jeszcze prze ok. 10 minut. Wyjmij łososia, odłóż, a wywar odcedź. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny oraz gałką muszkatołową.

Koperek umyj i posiekaj. Bulion rozlej do miseczek. Do każdej porcji dodaj paski łososia i koperek.

 

[przypisy: pizza na nowolipkach, zeaksantyna występowanie, wyposażenie gastronomii kielce ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza na nowolipkach wyposażenie gastronomii kielce zeaksantyna występowanie