Burgery z wołowiną w sosie BBQ

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 6 ogórków kiszonych
  • 3 cebule
  • ocet jabłkowy
  • 100 g brązowego cukru
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 1 papryczka chilli
  • ketchup
  • 5o ml zimnej kawy
  • 2 łyżki whisky
  • miód
  • pół pora
  • majonez
  • musztarda
  • olej słonecznikowy
  • sałata rzymska
  • 4 bułki z sezamem

Ogórki siekamy w drobną kostkę. Jedną cebulę obieramy i kroimy w krążki. Do garnka wlewamy 50 ml octu, wrzucamy ogórki, cukier i cebulę. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą i drobno pokrojoną papryczką chilli. Odstawiamy do ostygnięcia. Drugą cebulę obieramy , drobno kroimy i dodajmy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem i 2 łyżkami musztardy. Formujemy 4 kotlety i podsmażamy je na oleju. Kolejną cebulę obieramy i kroimy w krążki, podsmażamy na oleju na złoty kolor. Sałatę myjemy i suszymy.

Sos 1: 200 g ketchupu mieszamy z 50 g cukru, łyżką octu, łyżką miodu, kawą i whisky.

Sos 2: pora myjemy, suszymy i kroimy w krążki. Dodajmy 2 łyżki majonezu i mieszamy. Solimy. [hasła pokrewne: pizza na wypasie ursus, w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz, czubryca czerwona zastosowanie ]

Bułki przecinamy na pół. Górną połówkę smarujemy sosem nr 2, a dolną sosem nr 1 i wykładamy sałatą. Na sałacie układamy kotleta, krążki cebuli, ogórki i przykrywamy drugą połówką bułki.

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: czubryca czerwona zastosowanie pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz