Cocktail mleczno-kawowy

Cocktail mleczno-kawowy . 3 szklanki mleka, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 3 płaskie łyżeczki koncentratu kawy marago Do miksera wlać zagotowane i ostudzone mleko, dodać cukier żółtko i kawę. Włączyć mikser na 20 sek. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu, w wysokich szklankach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Cocktail mleczno-kawowy II 2 szklanki mleka, 1,5 szklanki śmietanki, pół szklanki mocnego naparu kawy, 3 łyżki cukru pudru Mleko zagotować, oziębić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo napar kawy. Wymieszać z mlekiem, ochłodzić, podawać w małych szklaneczkach. Cocktail czekoladowy I 2 szklanki śmietanki, 2 szklanki gotowanego zimnego mleka, 4 łyżeczki kakao, 3 łyżki cukru Kakao rozprowadzić zimnym mlekiem dodać do wrzącego mleka, zagotować z cukrem i ostudzić. Wymieszać ze śmietanką. Cocktail podawać oziębiony. Cocktail czekoladowy II 3 szklanki mleka, 2 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, pół laski w anilii, 3 żółtka Mleko zagotować z wanilią, dodać kakao wymieszane z cukrem i kilkoma łyżkami zimnego mleka, oziębić, przecedzić. Wylać do miksera, dodać żółtka, wymieszać. Można również roztrzepać mleko z żółtkami trzepaczką do bicia piany. Napój ochłodzić, podawać w szklaneczkach. Jeżeli dodaje się lód, podać słomki. [przypisy: olejek bhringraj, prasa do makulatury, magnesy neodymowe ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: magnesy neodymowe olejek bhringraj prasa do makulatury