Coctail mleczno-cytrynowy

Coctail mleczno-cytrynowy . 2,5 szklanki przegotowanego zimnego, mleka, 4 żółtka, 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej, 2 cytryny, 15 dkg cukru pudru Umyte i obrane ze skórki cytryny pokrajać na ćwiartki. Włożyć do miksera, dodać utartą skórkę cytrynową, cukier puder, mleko i żółtka. Włączyć mikser na 20-30 sek. Podawać w małych szklaneczkach, z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Cocktail cytrynowo mleczny 3 szklanki zimnego gotowanego mleka, 1,5 cytryny, 10-15 dkg cukru Umytą cytrynę obrać ze skórki, pokrajać na ćwiartki i włożyć do miksera. Dodać cukier i mleko, włączyć mikser na 30 sek. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu, w małych szklaneczkach, z lodem konsumpcyjnym. Napój z mleka i wiśni 3 szklanki słodkiego mleka, 60 dkg dojrzałych wiśni, cukier do smaku Mleko zagotować i oziębić. Wiśnie umyć, obrać z szypułek, wyjąć pestki i wycisnąć sok w maszynce albo rozgnieść i przetrzeć przez sito. Sok z wiśni wymieszać z zimny m mlekiem, doprawić, do smaku cukrem. Podawać w szklaneczkach. Napój najlepiej przyrządzić w mikserze. Jeżeli łączy się przetarte wiśnie z mlekiem, należy szybko ubijać trzepaczką, powoli dolewając do przecieru mleko, uważając, aby napój nie zważył się. [patrz też: pizza z nowolipek, pizza po zbóju, zupa fasolowa od kiedy dla dziecka ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza po zbóju pizza z nowolipek zupa fasolowa od kiedy dla dziecka