Deser jogurtowy z biszkoptami

Składniki:

  • 2 duże gruszki
  • 2 łyżki grenadiny
  • szklanka wody
  • 2 szklanki cukru
  • 3 ziarna kardamonu
  • 120 g biszkoptów
  • 500 g naturalnego gęstego jogurtu

Gruszki umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń pestki i pokrój owoce na cienkie plasterki. W garnuszku wymieszaj grenadinę, wodę, cukier i rozgniecione ziarna kardamonu. Włóż do płynu plasterki gruszek i gotuj na małym ogniu 10 minut, aż będą miękkie. Wyjmij je z syropu, płyn zredukuj, a gdy zmniejszy objętość o połowę, zdejmij z ognia. Włóż do syropu gruszki i odstaw, aby przestygły. W pucharkach ułóż jogurt, pokruszone biszkopty (4-5 ciastek na porcję) i owoce polane syropem. [więcej w: pizza bez drożdży kwestia smaku, ryba z ikrą kołobrzeg, pizza po byku ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza bez drożdży kwestia smaku pizza po byku ryba z ikrą kołobrzeg