Golabki z ryba

Gołąbki z rybą . Rybę opłukać, oskrobać z łusek, sprawić, odciąć głowę i płetwy, zdjąć skórę, mięso oddzielić od ości i zemleć w maszynce. Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować bez przykrycia. Gdy zewnętrzne liście zmiękną, zdjąć z ognia, ostudzić, osączyć. Opłukany ryż ugotować na sypko. Obraną cebulę opłukać i pokrajać w drobną kostkę, następnie zrumienić na połowie tłuszczu. Ugotowany ryż wymieszać ze zmielonym mięsem ryby i cebulą, doprawić do smaku solą i papryką. Z ostudzonej kapusty pooddzielać liście, rozkładając je na desce. Na liście nakładać nadzienie, zawinąć brzegi i zwijać w ruloniki. W płaskim rondlu stopić pozostały tłuszcz i układać gołąbki jeden obok drugiego, oprószyć solą i papryką, podlać wywarem z kapusty i udusić w przykrytym rondlu na małym ogniu z podłożoną płytką azbestową lub w piekarniku. Gdy gołąbki będą miękkie, dod ać do sosu pastę pomidorową i mąkę rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnego wywaru z kapusty, zagotować. Doprawić sos do smaku solą, papryką i cukrem. Podawać gołąbki na półmisku zalane sosem, posypane posiekaną nacią pietruszki z ziemniakami i surówkami. 75 dag ryby lub 50 dag filetów, 1 kg kwaszonej kapusty, 25 dag cebuli, 10 dag smalcu, 2-3 łyżki pasty pomidorowej, łyżka mąki, sól, sproszkowana papryka, cukier, pół pęczka naci pietruszki 50 dag filetów, cytryna, 20 dag cebuli, 10 dag smalcu, 2 łyżki mąki, pietruszka, marchew, 3 łyżki pasty pomidorowej, 5 strąków świeżej lub mrożonej papryki, 1 kg ziemniaków, 2 ząbki czosnku, sól, sproszkowana papryka, kminek [hasła pokrewne: MAKIJAŻ PERMANENTNY METODĄ WŁOSKOWĄ, podesty magazynowe, węże do piaskowania ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: MAKIJAŻ PERMANENTNY METODĄ WŁOSKOWĄ podesty magazynowe węże do piaskowania