Grupe napojów mlecznych mozna podzielic na dwa zasadnicze rodzaje

Grupę napojów mlecznych można podzielić na dwa zasadnicze rodzaje. 1. Mleczne napoje słodkie 2. Mleczne napoje słone – orzeźwiające. Surowcem do napojów słodkich jest najczęściej mleko świeże, słodkie, chociaż niejednokrotnie do tego celu wykorzystuje się mleko zsiadłe, jogurt, kefir lub maślankę. Napoje słone przygotowuje się zwykle z mleka zsiadłego, jogurtu, kefiru, serwatki i maślanki. Dodatkami podnoszącymi kaloryczność i wartość odżywczą są: śmietanka, cukier, jaja, owoce, warzywa. 1. Napoje mleczne słodkie Cocktail truskawkowy 60 dkg dojrzałych truskawek, 2 szklanki słodkiej 10-procentowej śmietanki, cukier puder Truskawki umyć, odsączyć, obrać z szypułek. Przetrzeć przez gęste sito, wymieszać ze śmietanką, doprawić do smaku cukrem pudrem. Napój podawać w małych, szerokich szklaneczkach albo w pucharkach, dobrze oziębiony lub z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. [więcej w: monoderma, ambrisentan, Pizza Kielce ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan monoderma Pizza Kielce