Gulasz z ryby z kwaszona kapusta

Gulasz z ryby z kwaszoną kapustą . Rybę opłukać, oskrobać z łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy, dokładnie umyć, skrajać filety, oddzielić ości. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę i zrumienić na połowie tłuszczu dodać do kapusty i wolno dusić. Przygotowaną rybę pokrajać w kostkę, zrumienić na pozostałym tłuszczu, osolić. Do miękkiej kapusty dodać pastę pomidorową, doprawić papryką i cukrem do smaku, dodać rybę wymieszać, poddusić jeszcze chwilę. Wyłożyć na salaterkę lub półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody. Gulasz z ryby z ziemniakami Filety rozmrozić, opłukać, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 1 godz. Następnie pokrajać na niewielkie kawałki, otoczyć w mące, zrumienić na smalcu i osolić. Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokrajać w paski, skropić tłuszczem wymieszać z pastą pomidorową. Umyte warzywa i cebulę obrać, op łukać, pokrajać w paski, osolić i poddusić z, tłuszczem, dodać umyte, obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki i dusić dalej na wolnym ogniu lub w piekarniku. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać paprykę wymieszaną z pastą pomidorową, posiekany czosnek i obrumienioną rybę. Udusić, doprawić do smaku. Podawać z surówkami lub sałatkami z warzyw. [patrz też: montaż smt, podesty magazynowe, architektura wnętrz Warszawa - projekty prywatne ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: architektura wnętrz Warszawa - projekty prywatne montaż smt podesty magazynowe