Kabaczki nadziewane ryba

Kabaczki nadziewane rybą. 1 kg kabaczków, 50 dag usmażonej ryby, 2 cebule, jajo, pół szklanki tartej bułki lub kaszy manny, 10 dag tłuszczu, 3-4 łyżki pasty olej sojowy, marchew, pietruszka, pół pęczka naci pietruszki, sól pieprz, cukier, pasta pomidorowa Usmażoną rybę drobno posiekać. Obrane cebule posiekać i zrumienić na połowie przewidzianego w przepisie tłuszczu. Cebulę wymieszać z posiekaną rybą, dodać jajo, tartą bułkę i posiekaną pietruszkę. Nadzienie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Kabaczki umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Połówki kabaczków napełnić przygotowanym nadzieniem. Marchew i pietruszkę umyć, obrać, opłukać i razem z odłożoną cebulą zetrzeć na tarce i wymieszać z pozostałym tłuszczem w rondlu. Na warzywa ułożyć jeden obok drugiego nadziane kabaczki, podlać wrzącą wodą i udusić pod przykryciem. Gdy miękkie, wymieszać powstały sos z pastą pomidorow , przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Kabaczki wyłożyć na półmisek, oblać sosem, posypać posiekanym koprem lub nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami. [podobne: hostessy fordanserki, mechanizm zwrotniczy, węże do piaskowania ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hostessy fordanserki mechanizm zwrotniczy węże do piaskowania