Kapusta nadziewana ryba

Kapusta nadziewana rybą . Luźną główkę kapusty opłukać, lekko rozchylić liście i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać i udusić w rondlu z drobno posiekaną cebulą, z dodatkiem tłuszczu. Usmażoną rybę posiekać lub zemleć w maszynce, wymieszać z uduszonymi pieczarkami, jajem, nacią pietruszki i tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomiędzy liście wystudzonej kapusty, poczynając od środka, nakładać nadzienie. Napełnioną główkę obwiązać sznurkiem, a następnie ugotować na parze w rondlu z wkładką perforowaną lub udusić w niewielkiej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Wyłożyć na półmisek, pokrajać na cząstki, posypać posiekanym szczypiorkiem lub nacią pietruszki. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym i z ziemniakami z wody. [podobne: Pizza Kielce, hologramy na legitymację studencką, magnesy neodymowe ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hologramy na legitymację studencką magnesy neodymowe Pizza Kielce