Klopsiki z koperkiem

Składniki na 4 porcje:

1 cebula

jajko

masło

50 dag mielonej łopatki

bułka tarta

przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

0,5 l bulionu warzywnego

pęczek koperku

100 ml śmietany 22%

mąka

 

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, podduś, a potem przestudź.

W misce wyrób mięso z cebulą, dodaj 3 łyżki bułki tartej oraz jajko. Jeśli masa jest za rzadka, zagęść ją dodatkową łyżką bułki tartej. Zdrowszym dodatkiem mogą być płatki owsiane, które pęczniejąc, wchłoną nadmiar wilgoci.

Masę dopraw do smaku przyprawami. Uformuj klopsiki i wstaw je do lodówki na 15 minut.

Zagotuj bulion i wrzucaj do niego partiami pulpeciki. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień. Pulpeciki gotuj ok. 15 minut. Następnie wyjmij je z sosu.

Umyty koperek posiekaj, wsyp do wywaru i gotuj 5 minut. Śmietanę rozmieszaj z 2 łyżkami mąki i wlej do garnka. Sos dopraw przyprawami. Włóż pulpeciki i podgrzej. Podawaj z ziemniakami.

 

 

[przypisy: montaż smt, bramki uchylne, usg ciąży Warszawa ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: bramki uchylne montaż smt usg ciąży Warszawa