Kotlety jajeczne

Składniki na 4 porcje:

9 jajek

1 cebula

bułka tarta

masło

świeże zioła: koperek, natka pietruszki, szczypiorek

olej

przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, pieprz

 

7 jajek ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.

Cebulę obierz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i podsmaż na złoty kolor. Wystudź.

W misce połącz cebulę z jajkami. Dodaj 3 łyżki posiekanych ziół, wsyp 4 łyżki bułki tartej, wbij pozostałe surowe jajka. Masę przypraw do smaku.

Z masy uformuj 4 kotlety i obtocz je w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, włóż kotlety i smaż z obu strona na złoty kolor ok. 10 minut. Podawaj z ziemniakami.

 

*** Tak przygotowaną masę możesz wykorzystać jako nadzienie do krokietów. Usmażone naleśniki posmaruj masą jajeczną, zwiń i uformuj krokiety. Obtocz w jajku i bułce tartej, usmaż na oleju.

[przypisy: montaż smt, lista przemysłowych wózków widłowych, usg ciąży Warszawa ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: lista przemysłowych wózków widłowych montaż smt usg ciąży Warszawa