Krem z papryki

Składniki na 8 porcji:

ok. 1 kg czerwonej papryki

1 cebula

masło

1,5 l wywaru mięsnego

świeże zioła: majeranek, tymianek, oregano

pół szklanki śmietany 22%

mąka

przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka

4 pszenne tosty

 

Paprykę umyj i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno poszatkuj.

W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj paprykę, chwilę smaż razem. Zalej wywarem, gotuj do miękkości.

Garnej zdejmij z kuchenki i zmiksuj zupę. Następnie krem doprowadź do wrzenia i oprósz ziołami. Śmietanę połącz z 1 łyżką mąki, wymieszaj z zupą i gotuj jeszcze ok. 3 minuty. Dopraw przyprawami.

Tosty opiecz na rumiano i pokrój w drobną kostkę. Posyp nimi zupę.

[hasła pokrewne: producent plomb, cyklinowanie warszawa, budowa kurnika ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)