szybkie ciasto dla cukrzyka

Zupa wielowarzywna

Składniki na 6 porcji: 30 dag wędzonych kości schabowych 2 marchewki pół pora 20 dag fasolki szparagowej puszka białej fasoli 2 pomidory olej przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz świeże zioła cukier   Kości umyj, włóż do garnka i zalej 1,5 l wody. Dodaj liść laurowy i szczyptę soli. Zagotuj i usuń z powierzchni wody szumowinę. Marchewki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Por umyj i pokrój w talarki. Na patelni rozgrze...

Więcej »

Sos napoleonski

Sos napoleoński . Do rosołu dodać przyprawy, gotować przez ok. 3 min. przecedzić przez gęste sito. Dodać wino, podgrzać, wymieszać z żółtkami i nacią pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco. Sos pieczarkowy 20-25 dag pieczarek, 5 łyżek oliwy, łyżka mąki, łyżka masła, pół szklanki śmietany, żółtko, nać pietruszki lub koper, sól 3-4 łyżki pasty pomidorowej, cebula, mały seler, mała marchew, 3 łyżki oliwy, sól,...

Więcej »

Sałatka z opiekanej papryki

Składniki na 4 porcje: po 2 papryki czerwone, żółte i zielone 2 duże pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych sałata ocet 3 ząbki czosnku olej przyprawy: sól, pieprz miód   Papryki umyj, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika i opiekaj 12 minut w temp. 180 st. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidorki koktajlowe wystarczy umy...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Ryba zapiekana z ziemniakami

Składniki na 4 porcje: 2 cebule 40 dag mięsa mielonego drobiowego lub wołowego jajko bułka tartka olej opakowanie makaronu wstążki 2 ząbki czosnku puszka pomidorów bez skórki przyprawy: sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie świeża bazylia   Obierz 1 cebulę, drobno posiekaj i wsyp do miski z mięsem. Wbij jajko, dosyp 2 łyżki bułki tartej, dodaj 2 łyżki zimnej wody, szczyptę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz do smaku....

Więcej »
http://www.teczowakrainapila.pl 751#zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika ,