Przysmak gospodarski

Składniki na 4 porcje: 40 dag ugotowanych ziemniaków cebula 10 dag wędzonego boczku 8 rzodkiewek koperek 2 ząbki czosnku majonez i jogurt cytryna przyprawy: sól, pieprz   Ziemniaki pokrój na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Koperek opłucz i posiekaj. Cebulę obierz, drobno pokrój, przełóż na sitko, przelej wrzątkiem i osącz. Sos do sałatki: 4 łyżki majonezu wymieszaj z 4 łyżkami jogurtu oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku przyprawami i łyżką soku z cyt...

Klopsiki z koperkiem

Składniki na 4 porcje: 1 cebula jajko masło 50 dag mielonej łopatki bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa 0,5 l bulionu warzywnego pęczek koperku 100 ml śmietany 22% mąka   Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, podduś, a potem przestudź. W misce wyrób mięso z cebulą, dodaj 3 łyżki bułki tartej oraz jajko. Jeśli masa jest za rzadka, zagęść ją dodatkową łyżką bułki tartej. Zdrowszym dodatkiem mogą być płatki owsiane, które pęczniejąc...

Sledzie z jablkami II

Śledzie z jabłkami II . Przygotowane filety śledziowe opłukać, podzielić na porcje. Umyte jabłka obrać, pokrajać w drobne cząstki, usuwając gniazda nasienne i udusić z dodatkiem masła, podlewając nieco wodą. Rozgotowane jabłka ostudzić, dodać oliwę i drobno posiekaną cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz ewentualnie sokiem z cytryny. Przygotowane śledzie ułożyć na półmisku, zalać sosem jabłkowym. Można posypać posiekanym szczypiorkiem i ozdobić półmisek cząstkami pomidorów i listkami zielonej sałaty. [pa...

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku pizzeria ekler pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie aminy biogenne w żywności sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków zupa fasolowa od kiedy dla dziecka pizza na nowolipkach kantor grzechotki wyposażenie gastronomii kielce pizza u dziada pizza po zbóju

Chora nerka

Składniki na 4 porcje: 70 dag filetów rybnych (mintaj, morszczuk, kargulena) jajko bułka tarta przyprawy: sól, pieprz pół pęczka natki pietruszki olej pół cebuli 0,5 l bulionu warzywnego kalafior, czerwona papryka, kiełki   Filety opłucz wodą (mrożone rozmroź i osącz) i posiekaj na kawałki. Wbij jajko, zmiksuj na gładką masę. Do masy wsyp 2 łyżki bułki tartej. Natkę umyj i drobno posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Natkę i cebulę wrzuć do masy, dokładnie wymieszaj. ...

Najnowsze zdjęcia w galerii chili-pizza:

241#pizza u rudika , #ryba w papilotach , #pizza na wypasie ursus , #w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz , #czubryca czerwona zastosowanie , #aminy biogenne w żywności , #sorbinian potasu rakotwórczy , #sok jelitowy , #zupa wielowarzywna , #pizza z nowolipek ,