placki z jogurtem

Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki na 6 porcji: 1 marchew 1 pietruszka pół pora olej śmietana 22% bułka tarta 50 dag pieczarek 1,5 l bulionu przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz 25 dag mielonej łopatki jajko 2 gałązki natki pietruszki   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o mały oczkach. Pora umyj i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i przesmaż. Pieczarki obierz, umyj ...

Więcej »

Ryba zapiekana z makaronem II

Ryba zapiekana z makaronem II . 1 kg ryby, 20 dag makaronu włoskiego, 2 łyżki masła, pół szklanki śmietany, nać pietruszki, sól, pieprz 2 cebule, 20 dag pieczarek, 3 łyżki oliwy Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, skrajać filety, pokrajać na kawałki, usunąć ości. Ugotować makaron we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać ciepłą wodą. Wyłożyć na wysmarowany masłem ogniotrwały pół...

Więcej »

Krem z papryki

Składniki na 8 porcji: ok. 1 kg czerwonej papryki 1 cebula masło 1,5 l wywaru mięsnego świeże zioła: majeranek, tymianek, oregano pół szklanki śmietany 22% mąka przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka 4 pszenne tosty   Paprykę umyj i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż.

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Wstępne badanie hormonalnej terapii wzrostu na chorobę Leśniowskiego-Crohna

Śledzie zawijane z pomidorami . Umyte i wymoczone śledzie opłukać, wypatroszyć, zdjąć skórę odciąć głowę i ogon. Przekrawać wzdłuż, oddzielając filety i usuwając ości. Pastę pomidorową rozetrzeć z musztardą i posiekaną nacią pietruszki oraz doprawić cukrem do smaku. Gotową masą posmarować połówki śledzi, zwinąć w ruloniki. Każdy rulonik spiąć patyczkiem, ułożyć ciasno w słoju, obsypać pokruszonymi li...

Więcej »
http://www.konstrukcjestalowe.edu.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,