przepisy na sałatki z selera naciowego

Ciasto "topielec"

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 120 g sklarowanego masła
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 70 g świeżych drożdży
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • sól
  • cukier puder
Drożdże wsyp do kubka i utrzyj z łyżeczką cukru, rozprowadź w letnim mleku. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiej do miski. W osobnej miseczce roztrzep jajka ze szczyptą soli. Masło roztop w...

Więcej »

Sledzie ze sliwkami i migdalami

Śledzie ze śliwkami i migdałami . 4 śledzie, 30 dag śliwek (świeże, mrożone lub suszone), 3 dag słodkich migdałów, 1/3 szklanki oliwy, pół łyżeczki cukru, cytryna 5 śledzi, pół szklanki oliwy lub oleju, łyżka mąki, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz, 3 cytryny, 2-3 łyżeczki cukru, pół ząbka czosnku 4 śledzie, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, cytryna Filety śledziowe namoczyć na 2-3 godz. w mleku. Umyte śliwki zalać gorącą wodą i rozgotować (...

Więcej »

Zapiekanka z ryby i ryzu

Zapiekanka z ryby i ryżu . Sprawionego karpia umyć, odkrajać głowę i płetwy, skrajać filety, usunąć ości, pokrajać W kawałki, oprószyć mąką, zrumienić na połowie przewidzianego proporcją tłuszczu. Ryż przebrać, opłukać, ugotować na sypko. Grzyby przebrać, umyć dokładnie, osączyć, pokrajać obraną cebulę opłukać, pokrajać w drobną kostkę, poddusić na pozostałym tłuszczu, dodać grzyby, udusić, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. U gotowany ryż...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Zmiany w doświadczeniach pacjentów w organizacjach odpowiedzialnych za opiekę Medicare cd

Zakupione śledzie przed moczeniem należy umyć pod bieżącą wodą lub zmieniając ją kilkakrotnie. Czas moczenia zależny jest od gatunku śledzi i stopnia ich zasolenia i wynosi od kilku do kilkunastu, a nawet 24 godz. (wodę należy również zmieniać). Dobre efekty daje dodatkowe moczenie przez kilka godzin w mleku lub serwatce. Do moczenia śledzi należy używać naczyń, szklanych, porcelanowych lub emaliowanych. Wymoczone śledzie trzeba dokładnie oczyścić, zdjąć skórę, a następni...

Więcej »
http://www.ginekologwarszawa.org.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,