ciasto marchewkowe fit przepisy

Sos grzybowy

Sos grzybowy . Grzyby dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, przetrzeć cebulę, grzyby drobno posiekać. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić zimną wodą lub ochłodzonym wywarem, wlać do wrzącego wywaru, gdy sos zagotuje się, odstawić, dodać posiekane grzyby, śmietanę i posiekaną pietruszkę (ok. 2 łyżek). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos holenderski Łyżka masła, łyżka mąki, 2 żółtka, szklanka rosołu, pół szklanki śmietanki, cytryna, sól. Zagotować mieszając, odstawić. Żółtka rozmieszać ze śmietank...

Więcej »

Tarta łososiowo - szpinakowa

Składniki na 4 porcje:

  • 2 żółtka
  • 150 g masła
  • 2 łyżki wody
  • 1 i 1/4 mąki pszennej
  • cukier
  • przyprawy: sól, gałka muszkatołowa
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 500 g filetów z łososia
  • 4 jajka
  • 400 ml śmietany
  • 100 g startego sera cheddar
Zagniatamy ciasto z 1 żółtka, 120 g zimnego masła, wody, mąki pszennej, łyżki cukru i pół łyżeczki soli. Ciasto owijamy folią spożywczą o wstawiamy do lodówki na 30 minut. W garnku rozpuszczamy pozostałe masło i dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak. ...

Więcej »

Maslanka dziala odkwaszajaco na organizm

Maślanka działa odkwaszająco na organizm. Serwatka jest pozbawiona tłuszczu, zawiera jednak pewien procent białka, składników mineralnych, witamin z grupy B oraz cukru laktozy. Odpowiednio ochłodzona serwatka jest smacznym i orzeźwiającym napojem, a zmieszana z odpowiednimi dodatkami daje dobre połączenia smakowe. Poprzez odwirowanie mleka otrzymuje się śmietankę. Zależnie od sposobu wirowania można uzyskać śmietankę o zawartości tłuszczu od 10 do 35%. W śmietance znajdują się rozpuszczalne w tłuszczu witaminy A i D oraz pewna ilość białka. Śmietanka jest cennym dodatkiem do napojów. Śmietan...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Limfangioleiomyomatoza ad

Budyń z ryby i kalafiora. 25 dag ugotowanej ryby, 1 kalafior 4 jaja, 5 dag masła, 3/4 szklanki tartej bułki, pół pęczka naci pietruszki lub kopru, cukier, sól, pieprz Ugotowaną rybę pokrajać w niewielkie kawałki, oczyszczony kalafior umyć, podzielić na różyczki, głąb pokrajać w kostkę, ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na wpół miękki kalafior odcedzić, wymieszać z przygotowaną rybą. Żółtka utrzeć z masłem na puszystą masę, białka ubić na pianę (pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru). Żółtka wymieszać z kalafiorem, posiekaną nacią. Nadzienie: 25-30 dag usm...

Więcej »
http://www.nabudowie.info.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,