jak zrobić polędwicę wieprzową

Sledzie w smietanie I

Śledzie w śmietanie I . Śledzie dobrze wymoczyć, obrać ze skóry i oczyścić. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w plastry. Umyte jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Śmietanę wymieszać z utartymi jabłkami, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Śledzie przekrajać wzdłuż kręgosłupa i oddzielić filety od ości, ułożyć je na półmisku, posypać cebulą i zalać śmietaną. Można udekorować nacią...

Więcej »

KWASICA

Nie więcej niż 3, % całości zasad zawartych w ustroju mogą być użyte do nagłego zobojętnienia związków kwaśnych, znacznie więcej, jeśli zakwaszenie postępuje powoli. Zasadami są nieorganiczne kationy, głównie sodu, wapnia, potasu, magnezu (rola 3 Ostatnich jest znikoma). Owoce, jarzyny i mleko są najlepszymi źródłami zasad, natomiast pokarmy pochodzenia zwierzęcego i zbożowego wzmagają zakwaszenie z powodu obecności w nich grup zawierających fo...

Więcej »

Naleśniki kasztanowe

Składniki na 6 naleśników:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki kasztanowej
  • 1 szklanka mleka 3,5%
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz
  • oliwa
  • świeży rozmaryn
  • 6 plasterków szynki
  • ser gruyere
Jajko wbijamy do miski, dodajemy mąkę, mleko i szczyptę soli oraz pieprzu. Ubijamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Ciasto ma być lejące, jeśli będzie zbyt gęste, dolewamy trochę mleka. ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

wołomin ul moniuszki 29a ad 6

Składniki na 4 porcje: 1 cebula jajko masło 50 dag mielonej łopatki bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa 0,5 l bulionu warzywnego pęczek koperku 100 ml śmietany 22% mąka   Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, podduś, a potem przestudź. W misce wyrób mięso z cebulą, dodaj 3 łyżki bułki tartej oraz jajko. Jeśli masa jest za rzadka, zagęść ją dodatkową ...

Więcej »
http://www.podloga-drewniana.info.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,