ciastka czekoladowe lidl

Kapusta nadziewana ryba

Kapusta nadziewana rybą . Luźną główkę kapusty opłukać, lekko rozchylić liście i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać i udusić w rondlu z drobno posiekaną cebulą, z dodatkiem tłuszczu. Usmażoną rybę posiekać lub zemleć w maszynce, wymieszać z uduszonymi pieczarkami, jajem, nacią pietruszki i tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomiędzy liście wystudzonej kapusty, poczynając od środka,...

Więcej »

Lekki kpuśniaczek

Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, 1 pietruszka, połówka por, kawałek selera, 2 pomidory, pół pęczka natki pietruszki 1,5 l bulionu warzywnego 30 dag kiszonej kapusty mąka olej przyprawy: sól, pieprz, maggi, mielony kminek, papryka cukier   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i przekrój na połówki lub duże kawałki. Pora i seler umyj, pozostaw warzywa w całości. Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej bulionem i gotuj na małym ogniu ok. 20...

Więcej »

Sledzie zawijane w mleczku

Śledzie zawijane w mleczku . Śledzie umyć, wymoczyć w wodzie przez 10 godz., a następnie w serwatce - 2-4 godz. Opłukać, wypatroszyć oddzielając mlecz, zdjąć skórę, skrajać filety, wybrać ości. Połówki śledzi zwijać w ruloniki, każdy spiąć ścisło patyczkiem. Ułożyć w słoju. Mlecz oczyścić z błon i dokładnie umyć. Żółtko przetrzeć przez sito. Utrzeć mlecz z żółtkami i musztardą, dodając stopniowo oliwę i sok z cytryny. Następnie dodać...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Utrata masy ciala u osób z powazna choroba psychiczna

Sałatka z ryby i sardeli . Selery umyć i ugotować w łupinach gdy ostygną, obrać i pokrajać w wąskie paski, skrapiając sokiem z cytryny. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i drobno pokrajać, wymieszać z selerami, posolić. Sardele oczyścić, opłukać, drobno posiekać i rozetrzeć w misce na masę z drobno posiekanym czosnkiem. Ucierając dodawać oliwę i sok z cytryny. Doprawić cukrem do smaku. Sałatkę wymieszać z sosem, wyłożyć na salaterkę, posypać posie...

Więcej »
http://www.stomatologia-krakow.edu.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,