Śledzie marynowane II . Śledzie dobrze wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka. Ściągnąć skórę, oczyścić, oddzielić filety od ości, po czym pokrajać na duże kawałki. Marchew i cebulę umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w plastry. Ocet zagotować z przyprawami, wodą (ok. ćwierć szklanki) i cukrem. Ostudzić. W słoju układać kawałki śledzi, przesyp...
Składniki na 5 porcji:
cebula
3 ząbki czosnku
masło
1,5 l wywaru mięsnego
2 marchewki
5 dag parmezanu
przyprawy: sól, pieprz
2 pomidory
świeża bazylia
pół opakowania tortellini z szynką (mogą być też z suszonymi pomidorami lub ricottą)
Obraną cebulę drobno poszatkuj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub drobno posiek...
Erazer na podstawie licznych doświadczeń doszedł do wniosku, że trawienie tłuszczów w jelicie cienkim jest niezupełne, że tłuszcz obojętny zostaje wchłonięty w postaci małych zemulgowanych cząsteczek.
Badacz ten twierdzi, że tłuszcz jest wchłaniany dwiema drogami, a mianowicie przez naczynie chłonne oraz wprost do krwi.
3.
Wchłanianie w jelicie grubym.
Ze świ...