szybkie torty bez pieczenia

Sałatka z opiekanej papryki

Składniki na 4 porcje: po 2 papryki czerwone, żółte i zielone 2 duże pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych sałata ocet 3 ząbki czosnku olej przyprawy: sól, pieprz miód   Papryki umyj, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika i opiekaj 12 minut w temp. 180 st. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidorki koktajlowe wystarczy umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Opłucz kilka liści sałaty i osusz je w wirówce lub papierowym ręc...

Więcej »

Gulasz z ryby z kwaszona kapusta

Gulasz z ryby z kwaszoną kapustą . Rybę opłukać, oskrobać z łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy, dokładnie umyć, skrajać filety, oddzielić ości. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę i zrumienić na połowie tłuszczu dodać do kapusty i wolno dusić. Przygotowaną rybę pokrajać w kostkę, zrumienić na pozostałym tłuszczu, osolić. Do miękkiej kapusty dodać pastę pomidorową, doprawić papryką i cukrem do smaku, dodać rybę wymieszać, poddusić jeszcze chwilę. Wyłożyć na salaterkę lub półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawa...

Więcej »

Naleśniki kasztanowe

Składniki na 6 naleśników:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki kasztanowej
  • 1 szklanka mleka 3,5%
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz
  • oliwa
  • świeży rozmaryn
  • 6 plasterków szynki
  • ser gruyere
Jajko wbijamy do miski, dodajemy mąkę, mleko i szczyptę soli oraz pieprzu. Ubijamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Ciasto ma być lejące, jeśli będzie zbyt gęste, dolewamy trochę mleka. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Skrapiamy ją oliwą i dorzucamy kilka listków rozmarynu. Jeden plastere...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Kretschmerowski fatalizm

Sosy do potraw z ryb . Wskazówki ogólne Kuchnia polska zna szeroki asortyment sosów, które zawsze były uznawane za jeden z najcenniejszych dodatków. Obecnie przepisy na sosy dzięki rozwojowi nauki żywienia zostały trochę zmienione. Modernizacja ta poszła przede wszystkim w kierunku ograniczenia dodatku tłuszczu oraz zwiększenia ilości warzyw. Dodatek sosu do ryb znakomicie podnosi ich wartości smakowe. Rodzaj podawanego sosu stanowi często o charakterze i nazwie potrawy (np. karp w szarym sosie). Do ryb gotowanych podawanych na gorąco podaje się najczęściej sosy go...

Więcej »
http://www.podloga-drewniana.edu.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,