mrozona herbata przepisy

Tarta cytrynowa

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
  • 110 g masła
  • 4 żółtka
  • sól
  • 250 ml mleka
  • 300 g cukru
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 2 cytryny
  • 2 białka
Mąkę przesiewamy do miski, dodajmy masło w kawałkach, 50 g cukru, 1 żółtko oraz sól. Zagniatamy ciasto, zawijamy je w folię i wstawiamy do odówki na godzinę. Ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy wykładamy nim formę do tarty. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. i pieczemy 15 minut, a...

Więcej »

Sałatka z opiekanej papryki

Składniki na 4 porcje: po 2 papryki czerwone, żółte i zielone 2 duże pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych sałata ocet 3 ząbki czosnku olej przyprawy: sól, pieprz miód   Papryki umyj, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika i opiekaj 12 minut w temp. 180 st. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidorki koktajlowe wystarczy umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Opłucz kilka liści sałat...

Więcej »

Sok jelitowy

według Kosztojanca). Sok jelitowy (succus entericus) jest wydzielany przez gruczoły Brunnera i Lieberkuehna. Jest to wydzielina zasadowa, składająca się z zaczynów i śluzu. Sok z górnej części jelita cienkiego zawiera liczne zaczyny: aminopeptydazy, nukleazę, fosfatazę, lipazę jelitową, sacharazę, maltazę, laktazę, enterokinazę. W soku z dolnej części jelita cienkiego zawartość zaczynów jest już znacznie mniejsza. Mieszanina jelitowej dwupeptydazy i aminopolipeptydazy znana była dawniej pod nazwą erepsyny (Cohnheim). Zacz...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Fale głosowe o małym natężeniu

Napój orzeźwiający z jogurtu . 1,5 szklanki jogurtu, 1,5 szklanki wody sodowej lub mineralnej, 1 szklanka soku pomidorowego, szczypta majeranku, 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki lub koperku, sól Oziębiony jogurt i sok pomidorowy wymieszać trzepaczką lub w mikserze, dodając jednocześnie zieleninę i majeranek doprawić do smaku solą. Nalewać do szklanek, uzupełniając dodatkiem wody sodowej. Napój z jogurtu i kwasu chlebowego 2 szklanki jogurtu, 2 szklanki kwasu chlebowego, sól Oziębiony jogurt wymieszać z kwasem chlebowym. Doprawi...

Więcej »
http://www.usggenetyczne.com.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,