przepis na pierniczki miekkie

Zupa chlebowo-czosnkowa

Składniki na 4 porcje: 30 dag ciemnego suchego pieczywa 1 l bulionu warzywnego olej przyprawy: kmin, sól, pieprz, słodka papryka masło 2 ząbki czosnku kilka gałązek natkai pietruszki 40 dag piersi kurczaka   Z pieczywa odkrój skórki, miąższ pokrusz. Włóż do rondla, zalej gorącym bulionem, dosyp 2 łyżeczki kminku. Bulion podgrzewaj, aż chleb się rozgotuje. W trakcie gotowania zupę mieszaj, aby nie przypaliła się. Do rozgotowanego chleba dodaj 2 łyżki masła. Zdejmij zupę z kuchenki, zmiksuj na gładki krem. Czosnek obierz i przeciśnij ...

Więcej »

Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki na 6 porcji: 1 marchew 1 pietruszka pół pora olej śmietana 22% bułka tarta 50 dag pieczarek 1,5 l bulionu przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz 25 dag mielonej łopatki jajko 2 gałązki natki pietruszki   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o mały oczkach. Pora umyj i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i przesmaż. Pieczarki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Dodaj do warzyw i smaż jeszcze przez chwilę. Warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem, dodaj liść laurowy i gotuj ...

Więcej »

Sledzie z jablkami II

Śledzie z jabłkami II . Przygotowane filety śledziowe opłukać, podzielić na porcje. Umyte jabłka obrać, pokrajać w drobne cząstki, usuwając gniazda nasienne i udusić z dodatkiem masła, podlewając nieco wodą. Rozgotowane jabłka ostudzić, dodać oliwę i drobno posiekaną cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz ewentualnie sokiem z cytryny. Przygotowane śledzie ułożyć na półmisku, zalać sosem jabłkowym. Można posypać posiekanym szczypiorkiem i ozdobić półmisek cząstkami pomidorów i listkami zielonej sałaty. [patrz też: ryba w papilotach, spondylu...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

kriokomora iwonicz zdrój ad 5

Kapusta nadziewana rybą . Luźną główkę kapusty opłukać, lekko rozchylić liście i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać i udusić w rondlu z drobno posiekaną cebulą, z dodatkiem tłuszczu. Usmażoną rybę posiekać lub zemleć w maszynce, wymieszać z uduszonymi pieczarkami, jajem, nacią pietruszki i tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomiędzy liście wystudzonej kapusty, poczynając od środka, nakładać nadzienie. Napełnioną główkę obwiązać sznurkiem, a następnie ugotować na parze...

Więcej »
http://www.bhp-nabudowie.com.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,