tort czekoladowy kwestia smaku

Sledzie a la minogi

Śledzie a la minogi . Na potrawę nadają się śledzie małe, które należy wypłukać, wymoczyć w wodzie ok. 10 godz., sprawić, zdjąć skórę, skrajać filety i usunąć ości. Następnie ściąć filety tak, aby swoim kształtem przypominały minogi. Oprószyć delikatnie mąką i usmażyć na oliwie. Po ostudzeniu ułożyć w słoju, przesypując korzeniami i drobno posiekanym czosnkiem. Zalać śledzie pozostałą oliwą wymieszaną z sokiem z cytryn i osłodzoną. Podać na półmis...

Więcej »

Napój z serwatki

Napój z serwatki . 2 szklanki serwatki, 1 szklanka śmietany, 1 szklanka soku pomidorowego, 2 łyżki siekanej zieleniny, sól i cukier do smaku Oziębić wszystkie składniki, wymieszać trzepaczką lub w mikserze, wzbogacić dodatkiem zieleniny, doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać w szklankach, wkładając do każdej po kawałku lodu konsumpcyjnego. Napój z serwatki naturalny 3,5 szklanki serwatki, pół szklanki soku z kiszonych ogórków, sól i cukier do smaku Przyrządzony w mikserze napó...

Więcej »

Kefir

Kefir . Podobnie, jak zsiadłe mleko, można przyrządzać kefir. Kefir otrzymuje się z mleka gotowanego, które po ostudzeniu łączy się z tabletkami kefirowymi, kupionymi w sklepie nabiałowym lub aptece. Szczegółowy przepis stosowania jest dołączony do tabletek. Kefir przyrządza się w małych porcjowych butelkach. Proces fermentacji trwa 24 godz. Zsiadłe mleko roztrzepaniec. Zsiadłe mleko oziębić, wstawiając do chłodni lub zimnej spiżarni. Przed podaniem rozbić starannie trz...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

dobry dentysta nysa ad

Składniki:

  • 2 duże gruszki
  • 2 łyżki grenadiny
  • szklanka wody
  • 2 szklanki cukru
  • 3 ziarna kardamonu
  • 120 g biszkoptów
  • 500 g naturalnego gęstego jogurtu
Gruszki umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń pestki i pokrój owoce na cienkie plasterki. W garnuszku wymieszaj grenadinę, wodę, cukier i rozgniecione ziarna kardamonu. Włóż do płynu plasterki gruszek i gotuj na małym ogniu 10 minut, aż będą miękkie. Wy...

Więcej »
http://www.prawo-medyczne.edu.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,