zupa ogorkowa kwestia smaku

Sledzie po flamandzku

Śledzie po flamandzku . Przygotowane filety śledziowe pokrajać na kawałki. Pory dokładnie umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w plasterki, cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Wino zagotować z rozdrobnionymi przyprawami i cukrem, ostudzić pod przykryciem. Do zimnego wina wcisnąć sok z cytryny i dolać oliwę. W słoju układać na przemian warstwami: śledzie, cebulę i pory, następnie zalać przygotowanym sosem. Śledzie te należy przygotować co najmniej na 1 dzień przed podaniem. Podawać ułożone na półmisku, polane sosem można udekorować nacią pietruszki i plasterkam...

Więcej »

Wstążki marchewki z porem i papryką

Składniki na 6 porcji: pęczek marchewki 2 pory żółta papryka natka pietruszki olej, musztarda przyprawy: sól, pieprz   Marchewki obierz, umyj, odetnij nać i zgrubiałe końcówki. Nożem do warzyw (tzw. szczelinowym) pokrój marchewki wzdłuż na wstążki. Pory umyj, osusz, białe części posiekaj. Wymieszaj ze wstążkami marchewki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw. Kilka gałązek natki pietruszki umyj i posiekaj. Przygotuj sos z 5 łyżek oleju i 1 łyżki musztardy, dopraw go przyprawami. Warzywa rozłóż do misecze...

Więcej »

Rosół po włosku

Składniki na 5 porcji: cebula 3 ząbki czosnku masło 1,5 l wywaru mięsnego 2 marchewki 5 dag parmezanu przyprawy: sól, pieprz 2 pomidory świeża bazylia pół opakowania tortellini z szynką (mogą być też z suszonymi pomidorami lub ricottą)   Obraną cebulę drobno poszatkuj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę z czosnkiem, zeszklij. Przesmażoną cebulę z czosnkiem zalej wywarem i doprowadź do wrzenia. Marchew obierz, umyj i pokrój w plasterki. Włóż do wywaru i gotuj ok. 25 minu...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Nagła śmierć spowodowana wdychaniem butanu i propanu

Sos musztardowy . Rozetrzeć musztardę z oliwą, dodać śmietanę i łyżkę posiekanego szczypiorku, wymieszać dokładnie i przyprawić do smaku solą i cukrem. Sos pomidorowy do ryb smażonych 3 łyżki pasty pomidorowej, łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, nać pietruszki, sól, pieprz, cukier Pastę pomidorową rozetrzeć z oliwą i musztardą. Wymieszać z posiekaną nacią pietruszki (2 łyżki). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać na zimno. 3 dag suszonych grzybów (prawdziwków), duża cebula, łyżka masła, 1,5 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, nać pietruszki, s...

Więcej »
http://www.eimplantyzebow.com.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,