flaczki z boczniaków przepisy

Lekki kpuśniaczek

Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, 1 pietruszka, połówka por, kawałek selera, 2 pomidory, pół pęczka natki pietruszki 1,5 l bulionu warzywnego 30 dag kiszonej kapusty mąka olej przyprawy: sól, pieprz, maggi, mielony kminek, papryka cukier   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i przekrój na połówki lub duże kawałki. Pora i seler umyj, pozostaw warzywa w całości. Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej bulionem i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Kapustę opłucz, posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj razem 20 minut. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę.

Budyn z ryby i kalafiora

Budyń z ryby i kalafiora. 25 dag ugotowanej ryby, 1 kalafior 4 jaja, 5 dag masła, 3/4 szklanki tartej bułki, pół pęczka naci pietruszki lub kopru, cukier, sól, pieprz Ugotowaną rybę pokrajać w niewielkie kawałki, oczyszczony kalafior umyć, podzielić na różyczki, głąb pokrajać w kostkę, ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na wpół miękki kalafior odcedzić, wymieszać z przygotowaną rybą. Żółtka utrzeć z masłem na puszystą masę, białka ubić na pianę (pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru). Żółtka wymieszać z kalafiorem, posiekaną nacią. Nadzienie: 25-30 dag ...

Więcej »

Marmolada pomarańczowa z czekoladą

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 1 kg + 2 pomarańcze
  • 250 g czarnej gorzkiej czekolady
  • 1 kg cukru
Jabłka umyj i nie obierając, przekrój na ćwiartki. Włóż do garnka, dodaj 90 ml wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś 40 minut, często mieszając. Wylej na gęste sito i przyciśnij owoce drewnianą łyżką, aby wycisnąć z nich jak najwięcej soku. Zostaw je na sicie, aby odciekły jeszcze przez jakiś czas. Odlej 50 ml soku. Wyciśnij sok z 1 kg pomarańczy i wyskrob z nich miąższ. Umyj pozostałe 2 pomarańcze i pokrój je na cienkie plasterki. Do garnka wlej 20...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Kto ma największe ryzyko otrzymania opieki zdrowotnej o niskiej jakości czesc 4

Składniki na 12 porcji:

  • 250 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 125 g masła
  • 3 jajka
  • mleko
  • oliwa
  • 1 dynia o wadze 500 g
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 1 laska wanilii
Ciasto przygotowujemy ręcznie lub w malakserze. Mąkę i cukier puder przesiewamy do miski. Opuszkami palców wcieramy w nie pokrojone w kostkę masło, aż powstaną okruchy. Dodajemy 1 jajko i odrobinę mleka. Wyrabiamy ciasto, formujemy kulę. Mąką posypujemy czysty blat oraz ciasto. Ciasto spłaszczamy, tworząc gruby okrągły placek. Oprószamy ciasto mąk...

Więcej »
http://www.otolaryngolodzy.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,