Kapusta nadziewana ryba

Kapusta nadziewana rybą . Luźną główkę kapusty opłukać, lekko rozchylić liście i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać i udusić w rondlu z drobno posiekaną cebulą, z dodatkiem tłuszczu. Usmażoną rybę posiekać lub zemleć w maszynce, wymieszać z uduszonymi pieczarkami, jajem, nacią pietruszki i tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomiędzy liście wystudzonej kapusty, poczynając od środka, nakładać nadzienie. Napełnioną główkę obwiązać sznurkiem, a następnie ugotować na parze w r...

Sledzie

Śledzie . Wskazówki ogólne - śledzie - ze względu na wysokie wartości odżywcze i smakowe, różnorodne możliwości zastosowania, a także stosunkowo niską cenę - są bardzo popularne w naszej kuchni. Najbardziej znane i najczęściej spożywane są śledzie solone. Utrwalanie śledzi przez zasolenie polega na odwodnieniu ryb, a tym samym na zahamowaniu rozwoju bakterii. Do solenia przeznacza się śledzie dobrej, jakości, świeże, czyste i zawierające odpowiednią ilość tłuszczu, z tuszek chudych otrzymuje się produkt o mniejszej wartości. Po zasoleniu zachodzą w mięsie r...

Napój ze zsiadlego mleka z sokiem warzywnym II

Napój ze zsiadłego mleka z sokiem warzywnym II . 2 szklanki zsiadłego mleka, 1 szklanka soku pomidorowego z puszki, 1 szklanka soku z marchwi, sól Rozbite trzepaczką zsiadłe mleko połączyć stale ubijając z sokami warzywnymi, dolewając je powoli. Napój doprawić do smaku solą. Wszystkie składniki napoju powinny być mocno oziębione. Najszybciej przyrządza się napój w mikserze. Napój ze zsiadłego mleka z pomidorami i jabłkami 2 szklanki zsiadłego mleka, 1 szklanka soku pomidorowego, 1 szklanka przecieru jabłkowego, sól Można użyć przecier jabłkowy, przyrządzony z r...

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku pizzeria ekler pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie aminy biogenne w żywności sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków zupa fasolowa od kiedy dla dziecka pizza na nowolipkach kantor grzechotki wyposażenie gastronomii kielce pizza u dziada pizza po zbóju

Nowoczesna architektura : ORDOS 100 # 22: Tham & Videg Hansson Arkitekter

Składniki na 5 porcji:

  • 1,5 kg karkówki bez kości
  • włoszczyzna
  • główka czosnku
  • oliwa z oliwek
  • masło klarowane
  • przyprawy: słodka papryka, kminek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • cukier
  • 500 g polenty
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 100 g tartego parmezanu
  • marynowana czerwona kapusta
Karkówkę myjemy, suszymy, polewamy oliwą i posypujemy drobno posiekanym czosnkiem, przyprawami oraz cukrem. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa układamy na s...

Najnowsze zdjęcia w galerii chili-pizza:

241#pizza bez drożdży kwestia smaku , #ryba z ikrą kołobrzeg , #pizza po byku , #pizzeria ekler , #pizza u rudika , #ryba w papilotach , #pizza na wypasie ursus , #w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz , #czubryca czerwona zastosowanie , #aminy biogenne w żywności ,