przepisy na tartę z truskawkami

Szaszłyk a'la gyros

Składniki na 4 porcje: czerstwa kajzerka szklanka mleka 2 cebule jajko pół kg mięsa mielonego drobiowego czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, liść laurowy 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku masło puszka pomidorów szklanka bulionu   Kajzerkę włóż do miseczki i zalej ciepłym mlekiem. Kiedy namoknie, odciśnij. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso wyrób z jajkiem, kajzerką i 1/4 porcji cebuli. Dopraw do smaku solą i pieprzem. ...

Więcej »

Bigos rybny

Bigos rybny . Filety skrajane z oczyszczonej i sprawionej ryby pokrajać w kostkę i zrumienić na stopionej słoninie. Słodką kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, drobno poszatkować, wymieszać z kapustą kwaszoną, dodać słoninę pozostałą od smażenia ryby i dusić na wolnym ogniu. Boczek oczyścić, pokrajać w kostkę, stopić, dodać obraną, opłukaną i drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienić mieszając. Dodać do kapusty, udusić do miękkości, pod koniec dodać usmażoną rybę. P...

Więcej »

Bukiet sałat

Składniki na 8 porcji: 1 sałata 3 pomidory pęczek rzodkiewek przyprawy: sól, czosnek, pieprz 1 opakowanie kiełków słonecznika masło 5 dag sera żółtego olej, musztarda 1 cytryna 4 tosty   Sałatę podziel na liście, umyj i osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście możesz porwać na kawałki. Pomidory sparz, następnie zahartuj zimną wodą i obierz ze skórki. Podziel je na ósemki. Rzodkiewki opłucz i pokrój na grube plastry. ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

W tego typu budynkach glówny udzial w przenoszeniu obciazen od wiatru maja sciany powloki równolegle do kierunku wiatru oraz trzon

Składniki na 4 porcje: 40 dag ugotowanych ziemniaków cebula 10 dag wędzonego boczku 8 rzodkiewek koperek 2 ząbki czosnku majonez i jogurt cytryna przyprawy: sól, pieprz   Ziemniaki pokrój na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Koperek opłucz i posiekaj. Cebulę obierz, drobno pokrój, przełóż na sitko, przelej wrzątkiem i osącz. Sos do sałatki: 4 łyżki majonezu wymieszaj z 4 łyżkami jogurtu oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do ...

Więcej »
http://www.kosmetyki-naturalne.edu.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,