pulpety z indyka fit

Salatka z ryby z rydzami

Sałatka z ryby z rydzami . 30 dag ugotowanej ryby morskiej lub słodkowodnej, 30 dag rydzów kwaszonych, 2 cebule, 5 łyżek oliwy, sól, pieprz, cukier, pół pęczka szczypiorku, 25 dag ugotowanej ryby morskiej lub słodkowodnej, 1 kg selerów, 3 sardele, łyżka musztardy, ząbek czosnku, cytryna, 6 łyżek oliwy, sól, cukier, 2 łyżki posiekanej naci pietruszki i kopru 50 dag ziemniaków, kawałek selera, 2 kwaszone ogórki, 20 dag gotowanej ryby, cebula, 6 sardeli, pół szklanki oliwy, cytryna, łyżka musztardy, sól, cukier, pó...

Więcej »

Zupa śliwkowa

Składniki na 6 porcji: 1 kg śliwek 1 kieliszek czerwonego słodkiego wina 3 goździki otarta skóra z cytryny sól, cukier, mąka ziemniaczana pół opakowania drobnego makaronu   W garnku zagotuj litr wody, wlej wino, dodaj goździki, otartą skórkę z cytryny i pół szklanki cukru (wsypuj go małymi porcjami, próbując, aby zupa nie była za słodka). Gotuj na małym ogniu klika minut. Śliwki umyj, wypestkuj, pokrój na cząstki i dodaj do garnka. Zamieszaj i gotuj ok. 5 minut. 1 łyżkę mąki ziemniac...

Więcej »

Burger z cukinią i czerwoną fasolą

Składniki na 4 porcje:

  • puszka czerwonej fasoli
  • cukinia
  • 4 bułki do burgerów
  • 2 czerwone cebule
  • 2 pomidory
  • sałata
  • olej
  • ostry sos indonezyjski sambal oelek
  • musztarda
  • ketchup
  • majonez
  • przyprawy: curry, chilli w proszku, sól, pieprz
  • świeży rozmaryn
Fasolę przekładamy na sito i opłukujemy zimną wodą. Pól cukinie myjemy i razem z obraną cebulą kroimy w drobną kostkę. Mąkę miesza...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Wpływ ularitidu na śmiertelność z przyczyn sercowo-naczyniowych w ostrej niewydolności serca ad 6

Kapusta nadziewana rybą . Luźną główkę kapusty opłukać, lekko rozchylić liście i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać i udusić w rondlu z drobno posiekaną cebulą, z dodatkiem tłuszczu. Usmażoną rybę posiekać lub zemleć w maszynce, wymieszać z uduszonymi pieczarkami, jajem, nacią pietruszki i tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomiędzy liście wystudzonej kapusty, poczynając od środka, nakładać nadzienie. Napełnioną gł...

Więcej »
http://www.avamed.com.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,