kwestia smaku spaghetti

Burgery z wołowiną w sosie BBQ

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 6 ogórków kiszonych
  • 3 cebule
  • ocet jabłkowy
  • 100 g brązowego cukru
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 1 papryczka chilli
  • ketchup
  • 5o ml zimnej kawy
  • 2 łyżki whisky
  • miód
  • pół pora
  • majonez
  • musztarda
  • olej słonecznikowy
  • sałata rzymska
  • 4 bułki z sezamem
Ogórki siekamy w dr...

Więcej »

Krem z papryki

Składniki na 8 porcji: ok. 1 kg czerwonej papryki 1 cebula masło 1,5 l wywaru mięsnego świeże zioła: majeranek, tymianek, oregano pół szklanki śmietany 22% mąka przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka 4 pszenne tosty   Paprykę umyj i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj paprykę, chwilę smaż razem. Zalej wywarem, g...

Więcej »

Kefir

Kefir . Podobnie, jak zsiadłe mleko, można przyrządzać kefir. Kefir otrzymuje się z mleka gotowanego, które po ostudzeniu łączy się z tabletkami kefirowymi, kupionymi w sklepie nabiałowym lub aptece. Szczegółowy przepis stosowania jest dołączony do tabletek. Kefir przyrządza się w małych porcjowych butelkach. Proces fermentacji trwa 24 godz. Zsiadłe mleko roztrzepaniec. Zsiadłe mleko oziębić, wstawiając do chłodni lub zimnej spiżarni. Przed podaniem rozbić starannie trzepa...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Iwabradyna w stabilnej chorobie niedokrwiennej serca bez klinicznej niewydolnosci serca AD 8

Śledzie zawijane po hambursku . Śledzie wypłukać, namoczyć na 12-20 godz., zależnie od stopnia zasolenia. Po odcedzeniu opłukać, sprawić, odgłowić, zdjąć skórę, odciąć ogony, powtórnie opłukać. Przygotowane śledzie przekrajać wzdłuż, usuwając ości. Każdą połówkę wyrównać, posmarować grubo musztardą, zwinąć, spiąć patyczkiem i układać w słoju, przesypując zielem angielskim i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Oprószyć lekko cukrem i zalać oliwą. Przechow...

Więcej »
http://www.e-szambabetonowe.net.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,