chińskie makarony

Tarta z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki na 4 porcje:

  • 1 żółtko
  • masło
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • cukier
  • sól
  • kilogram świeżego czosnku niedźwiedziego
  • 3 jajka
  • 150 ml śmietany 18%
  • 100 g sera feta
  • ziarna słonecznika
  • kiełki
Zagniatamy ciasto z żółtka, 120 g zimnego masła, wody, mąki, łyżki cukru oraz pół łyżeczki soli. Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na pól godzi...

Więcej »

Sledzie zawijane z kapusta

Śledzie zawijane z kapustą . Umyte i wymoczone śledzie opłukać, sprawić, zdjąć skórę, odciąć głowę i ogon. Skrajać filety, usunąć ości. Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać razem z kapustą, wymieszać z łyżką oliwy, doprawić do smaku cukrem i pieprzem. Przygotowaną kapustę nakładać równomiernie na połówki śledzi. Zwijać w ruloniki. Każdy spiąć ścisło patyczkiem. Ułożyć jeden obok drugiego w słoju i zalać oliwą. Podawać następnego dnia z pieczywem i sałatką. W chłodnym po...

Więcej »

Sledzie wedzone

Śledzie wędzone, jadane są najczęściej jako dodatek do pieczywa w postaci obranych ze skórki i oddzielonych od ości filetów, nadają się również doskonale do przyrządzania wielu oryginalnych potraw, zarówno zimnych jak i gorących. Śledzie wędzone zawierają dużo soli i dlatego, podobnie jak śledzie solone, w niektórych przypadkach należy je wymoczyć - najlepiej w mleku lub serwatce. Obrane ze skóry filety zalewa się na 1-2 godz. świeżą serwatką lub słodkim mlekiem. Przygotowując dania ze śledzi wędzonych n...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Biologia komórkowa uzależnienia

Składniki na 4 porcje: czerstwa kajzerka szklanka mleka 2 cebule jajko pół kg mięsa mielonego drobiowego czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, liść laurowy 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku masło puszka pomidorów szklanka bulionu   Kajzerkę włóż do miseczki i zalej ciepłym mlekiem. Kiedy namoknie, odciśnij. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso wyrób z jajkiem, kajzerką i 1/4 porcji cebuli. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej ...

Więcej »
http://www.cel-szczecin.pl 751#propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą ,