dorsz po grecku przepisy

Sledzie wedzone

Śledzie wędzone, jadane są najczęściej jako dodatek do pieczywa w postaci obranych ze skórki i oddzielonych od ości filetów, nadają się również doskonale do przyrządzania wielu oryginalnych potraw, zarówno zimnych jak i gorących. Śledzie wędzone zawierają dużo soli i dlatego, podobnie jak śledzie solone, w niektórych przypadkach należy je wymoczyć - najlepiej w mleku lub serwatce. Obrane ze skóry filety zalewa się na 1-2 godz. świeżą serwatką lub słodkim mlekiem. P...

Więcej »

Sos napoleonski

Sos napoleoński . Do rosołu dodać przyprawy, gotować przez ok. 3 min. przecedzić przez gęste sito. Dodać wino, podgrzać, wymieszać z żółtkami i nacią pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco. Sos pieczarkowy 20-25 dag pieczarek, 5 łyżek oliwy, łyżka mąki, łyżka masła, pół szklanki śmietany, żółtko, nać pietruszki lub koper, sól 3-4 łyżki pasty pomidorowej, cebula, mały seler, mała marchew, 3 łyżki oliwy, sól, cukier Pi...

Więcej »

Confit z pomarańczy z sorbetem z wina

Składniki:

  • 6 pomarańczy
  • 5 szklanek cukru
  • 1 laska cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 2 szklanki świeżego soku z pomarańczy
  • 1/4 szklanki białego deserowego wina
Z każdej pomarańczy odkrój czubek (1,5 cm) i spód (5 mm). Wbij nóż w środek owocu i pokrój miąższ na ćwiartki, uważając, aby nie uszkodzić albedo i skórki. W owoc włóż łyżkę pomiędzy miąższ a albedo i wypchnij miąższ, starając się nie n...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

antygen plodowy pochodzenia ojcowskiego

Składniki na 4 porcje: czerstwa kajzerka szklanka mleka 2 cebule jajko pół kg mięsa mielonego drobiowego czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, liść laurowy 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku masło puszka pomidorów szklanka bulionu   Kajzerkę włóż do miseczki i zalej ciepłym mlekiem. Kiedy namoknie, odciśnij. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso wyrób z jajkiem, kajzerką i 1/4 porcji cebuli. Dopra...

Więcej »
http://www.gabinety-stomatologiczne.edu.pl 751#tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową ,