ciasto z marchewkowe

STRAWNOŚĆ I PRZYSWAJALNOŚĆ POKARMU

Długie przerwy między posiłkami obniżają przyswajalność pokarmu. Tłuszcze o niskim punkcie topliwości są łatwiej strawne i lepiej przyswajalne niż te, które topią się w wyższej temperaturze. Gotowane mleko wytwarza drobniejsze, kłaczki niż mleko surowe, podobnie strawniejsze jest mleko pełne od zbieranego, 100 g wołowiny pozostaje w żołądku 2,5-3,5 godz. , mięso baranie pozostaje dłużej, naj dłużej - wieprzowina...

Więcej »

Szafranowe naleśniki ze szparagami

Składniki:

  • 2 jajka
  • mleko
  • oliwa
  • sól
  • mąka
  • szafran
  • 2 pęczki szparagów
  • 150 g miękkiego sera maślanego
  • masło
  • 100 ml śmietany 18%
  • natka pietruszki
  • listki majeranku lub bazylii
Jajka ubij, wlej szklankę mleka, pół szklanki wody, 2 łyżki oliwy, posól. Dodaj szklankę mąki, wymieszaj, aż powst...

Więcej »

Wszystkie naczynia uzywane do sprawienia i moczenia sledzi nalezy umyc bardzo starannie w wodzie z dodatkiem detergentu i dokladnie splukiwac zimna woda

Wszystkie naczynia używane do sprawienia i moczenia śledzi należy umyć bardzo starannie w wodzie z dodatkiem detergentu i dokładnie spłukiwać zimną wodą. Potrawy zimne i gorące ze śledzi po ułożeniu na półmisku trzeba estetycznie udekorować. Wykorzystuje się w tym celu wszelkie dostępne warzywa i owoce. Najlepsze efekty daje łączenie elementów kontrastujących barwą. Coraz częściej pojawiające się w naszych sklepach ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

PLANOWANIE WSPÓLNE - PRZEZ NAUCZYCIELA I UCZNIA

Maślanka działa odkwaszająco na organizm. Serwatka jest pozbawiona tłuszczu, zawiera jednak pewien procent białka, składników mineralnych, witamin z grupy B oraz cukru laktozy. Odpowiednio ochłodzona serwatka jest smacznym i orzeźwiającym napojem, a zmieszana z odpowiednimi dodatkami daje dobre połączenia smakowe. Poprzez odwirowanie mleka otrzymuje się śmietankę. Zależnie od sposobu wirowania można uzyskać śmietankę o zaw...

Więcej »
http://www.budujemy.biz.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,