ciasto z marchewkowe

Karkówka z czosnkowym dipem

Składniki na 4 porcje: 70 dag schabu karkowego 2 cebule 1 czerwona papryka przyprawy: pieprz, sól, przyprawa do kebaba olej 200 ml gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej typu greckiego lub bałkańskiego) 3 łyżki majonezu czosnek pół ogórka kilka gałązek koperku   Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Paprykę opłucz, usuń gniazda nasienne i pokrój na większe kawałki. 4 pat...

Więcej »

Sos cytrynowy

Sos cytrynowy . Do miksera wlać oliwę, sok wyciśnięty z dwu cytryn, 2 łyżki przegotowanej wody, wsypać posiekaną nać pietruszki, szczyptę soli i cukru. Uruchomić mikser na kilkanaście sekund. Gotowy sos przelać do salaterki i przyprawić solą i cukrem do smaku. Sos francuski Pół szklanki oliwy, oleju sojowego lub słonecznikowego, żółtko surowe, żółtko ugotowane na twardo, 2 łyżki musztardy, 3 ząbki czosnku, cytryna, sól, cukier 3 łyżki mu...

Więcej »

Burger z cukinią i czerwoną fasolą

Składniki na 4 porcje:

  • puszka czerwonej fasoli
  • cukinia
  • 4 bułki do burgerów
  • 2 czerwone cebule
  • 2 pomidory
  • sałata
  • olej
  • ostry sos indonezyjski sambal oelek
  • musztarda
  • ketchup
  • majonez
  • przyprawy: curry, chilli w proszku, sól, pieprz
  • świeży rozmaryn
Fasolę przekładamy na sito i opłukujemy zimną wodą. Pól cukin...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Izolacja nowego koronawirusa od człowieka z zapaleniem płuc w Arabii Saudyjskiej

Grupę napojów mlecznych można podzielić na dwa zasadnicze rodzaje. 1. Mleczne napoje słodkie 2. Mleczne napoje słone - orzeźwiające. Surowcem do napojów słodkich jest najczęściej mleko świeże, słodkie, chociaż niejednokrotnie do tego celu wykorzystuje się mleko zsiadłe, jogurt, kefir lub maślankę. Napoje słone przygotowuje się zwykle z mleka zsiadłego, jogurtu, kefiru, serwatki i maślanki. Dodatkami podnoszącymi kaloryczność i wa...

Więcej »
http://www.budujemy.biz.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,