mięso z udka kurczaka bez kości przepisy

Tarta z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki na 4 porcje:

  • 1 żółtko
  • masło
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • cukier
  • sól
  • kilogram świeżego czosnku niedźwiedziego
  • 3 jajka
  • 150 ml śmietany 18%
  • 100 g sera feta
  • ziarna słonecznika
  • kiełki
Zagniatamy ciasto z żółtka, 120 g zimnego masła, wody, mąki, łyżki cukru oraz pół łyżeczki soli. Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na pól ...

Więcej »

Burger z batatem i kozim serem

Składniki na 4 porcje:

  • 800 g batatów
  • 100 g miękkiego sera koziego
  • 4 małe ciabatty
  • sałata
  • 250 g mąki
  • masło
  • majonez
  • 100 g śmietany 18%
  • dżem z żurawiny
  • 2 szalotki
  • ząbek czosnku
  • świeża kolendra
  • świeża mięta
  • przyprawy: sól morska i pieprz
  • limonka
Bataty obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do osolonej wody, gotujemy przez 20 minut...

Więcej »

PRZEMIANA WĘGLOWODANÓW

Claude Bernard stwierdził, że krew pochodząca z żył wątrobowych jest bogatsza w glukozę niż krew żyły wrotnej, a w następnych swych pracach ustalił, że źródłem tej glukozy jest glikogen wątrobowy. Rozłożone wielocukrowce - postaci jednocukrowców: glukozy, fruktozy, galaktozy po wchłonięciu w jelitach przekształcają się w wątrobie w glikogen zapasowy wielocukier ustroju zwierzęcego. Przeciętnie mamy około 200 g glikogenu: z tego około 100 g w wątrobie i tyleż w mięśniach. Glikogen w wątrobie mo...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Biologia molekularnej komórki

Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa z indyka 1 jajko 1 cebula bułka tarta 6 małych ziemniaków po pół czerwonej, zielonej i żółtej papryki olej przyprawy: pieprz, sól   Mięso przełóż do miski, wbij jajko. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Połowę dodaj do mięsa, drugą odłóż na bok. Do mięsa dodaj 2 łyżki bułki tartej i pieprz. Wyrób mięso i uformuj 8 pulpetów. Wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Następnie pulpety w...

Więcej »
http://www.dobra-medycyna.edu.pl 751#tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową ,