łosoś świeży

Naleśniki kasztanowe

Składniki na 6 naleśników:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki kasztanowej
  • 1 szklanka mleka 3,5%
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz
  • oliwa
  • świeży rozmaryn
  • 6 plasterków szynki
  • ser gruyere
Jajko wbijamy do miski, dodajemy mąkę, mleko i szczyptę soli oraz pieprzu. Ubijamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Ciasto ma być lejące, jeśli będzie zbyt gęste, dolewamy trochę mleka. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Skrapiamy ją oliwą i dorzucamy kilka listków rozmarynu. Jeden pl...

Więcej »

Napój orzezwiajacy z jogurtu

Napój orzeźwiający z jogurtu . 1,5 szklanki jogurtu, 1,5 szklanki wody sodowej lub mineralnej, 1 szklanka soku pomidorowego, szczypta majeranku, 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki lub koperku, sól Oziębiony jogurt i sok pomidorowy wymieszać trzepaczką lub w mikserze, dodając jednocześnie zieleninę i majeranek doprawić do smaku solą. Nalewać do szklanek, uzupełniając dodatkiem wody sodowej. Napój z jogurtu i kwasu chlebowego 2 szklanki jogurtu, 2 szklanki kwasu chlebowego, sól Oziębiony jogurt wymieszać z kwasem chlebowym. Doprawić odrobiną soli, podawać natychmias...

Więcej »

Perystaltyka i napięcie ścian żołądka pozostaje i po przecięciu nerwów błędnych

Perystaltyka i napięcie ścian żołądka pozostaje i po przecięciu nerwów błędnych, chociaż znacznie się zmniejsza. Wydaje się, że nie wszystkie włókna nerwów błędnych tak samo działają na mięśniówkę żołądka. Cannon i Lieb spostrzegli, że w czasie aktu połykania ciśnienie wewnątrz żołądkowe opada. Jest to tzw. receptive relaxation. Przyczyną tego jest hamujący wpływ pewnych włókien nerwów błędnych na mięśniówkę żołądka. Opróżnianie się żołądka. Pawłow i Cannon dowiedli, że kwaśność miazgi pokarmowej jest głównym czynnikiem r...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Prawo wartosci spelnia w produkcji

Składniki:

  • 6 pomarańczy
  • 5 szklanek cukru
  • 1 laska cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 2 szklanki świeżego soku z pomarańczy
  • 1/4 szklanki białego deserowego wina
Z każdej pomarańczy odkrój czubek (1,5 cm) i spód (5 mm). Wbij nóż w środek owocu i pokrój miąższ na ćwiartki, uważając, aby nie uszkodzić albedo i skórki. W owoc włóż łyżkę pomiędzy miąższ a albedo i wypchnij miąższ, starając się nie naruszyć skórki. W rondlu zagotuj wodę, wrzuć skórki, zmniejsz ogień i gotuj 15 minut, aż z...

Więcej »
http://www.oritrendy.pl 751#tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową ,