tarta z jabłkiem i cynamonem

Naleśniki kasztanowe

Składniki na 6 naleśników:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki kasztanowej
  • 1 szklanka mleka 3,5%
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz
  • oliwa
  • świeży rozmaryn
  • 6 plasterków szynki
  • ser gruyere
Jajko wbijamy do miski, dodajemy mąkę, mleko i szczyptę soli oraz pieprzu. Ubijamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Ciasto ma być lejące, jeśli będzie zbyt gęste, do...

Więcej »

Ciasto "topielec"

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 120 g sklarowanego masła
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 70 g świeżych drożdży
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • sól
  • cukier puder
Drożdże wsyp do kubka i utrzyj z łyżeczką cukru, rozprowadź w letnim mleku. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiej do miski. W osob...

Więcej »

Sledzie

Śledzie . Wskazówki ogólne - śledzie - ze względu na wysokie wartości odżywcze i smakowe, różnorodne możliwości zastosowania, a także stosunkowo niską cenę - są bardzo popularne w naszej kuchni. Najbardziej znane i najczęściej spożywane są śledzie solone. Utrwalanie śledzi przez zasolenie polega na odwodnieniu ryb, a tym samym na zahamowaniu rozwoju bakterii. Do solenia przeznacza się śledzie dobrej, jakości, świeże, czyste i...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Kliniczne zarządzanie chorobą wirusową Ebola w Stanach Zjednoczonych i Europie.

Zakupione śledzie przed moczeniem należy umyć pod bieżącą wodą lub zmieniając ją kilkakrotnie. Czas moczenia zależny jest od gatunku śledzi i stopnia ich zasolenia i wynosi od kilku do kilkunastu, a nawet 24 godz. (wodę należy również zmieniać). Dobre efekty daje dodatkowe moczenie przez kilka godzin w mleku lub serwatce. Do moczenia śledzi należy używać naczyń, szklanych, porcelanowych lub emaliowanych. Wymoczone śled...

Więcej »
http://www.gabinetginekologa.com.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,