danie z kalarepy

Sledzie ze sliwkami i migdalami

Śledzie ze śliwkami i migdałami . 4 śledzie, 30 dag śliwek (świeże, mrożone lub suszone), 3 dag słodkich migdałów, 1/3 szklanki oliwy, pół łyżeczki cukru, cytryna 5 śledzi, pół szklanki oliwy lub oleju, łyżka mąki, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz, 3 cytryny, 2-3 łyżeczki cukru, pół ząbka czosnku 4 śledzie, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, cytryna Filety śledziowe namoczyć na 2-3 godz. w mleku. Umyte śliwki zalać gorącą wodą i rozgotować (suszone śliwki umyć, namoczyć na kilka godzin w przegotowanej zim...

Więcej »

Markizy z kremem cytrynowym

Składniki:

  • 2 szklani mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • 25 dag masła
  • 1 i 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • olejek waniliowy
  • cukier puder
  • 3/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • cytryna
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 4 żółtka
Mąkę wymieszaj z proszkiem i pół łyżeczki soli. 15 dag masła utrzyj z 1 szklanką cukru, wbij jajko o dodaj kilka kropli olejku waniliowego. Zmniejsz obroty malaksera i dodawaj po łyżc...

Więcej »

Tarta łososiowo - szpinakowa

Składniki na 4 porcje:

  • 2 żółtka
  • 150 g masła
  • 2 łyżki wody
  • 1 i 1/4 mąki pszennej
  • cukier
  • przyprawy: sól, gałka muszkatołowa
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 500 g filetów z łososia
  • 4 jajka
  • 400 ml śmietany
  • 100 g startego sera cheddar
Zagniatamy ciasto z 1 żółtka, 120 g zimnego masła, wody, mąki pszennej, łyżki cukru i pół łyżeczki soli. Ciasto owijamy folią spożywczą o wstawiamy do lodówki na 30 minut. W garnku rozpuszczamy pozost...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Wczesne i na żądanie żywienie tubą Nasoenteric w ostrym zapaleniu trzustki AD 2

Śledzie marynowane II . Śledzie dobrze wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka. Ściągnąć skórę, oczyścić, oddzielić filety od ości, po czym pokrajać na duże kawałki. Marchew i cebulę umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w plastry. Ocet zagotować z przyprawami, wodą (ok. ćwierć szklanki) i cukrem. Ostudzić. W słoju układać kawałki śledzi, przesypywać marchwią i cebulą, następnie wlać przygotowaną zaprawę. Przykryć słój i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni. Podawać z pieczywem lub ziemniakami, posypane posiekaną nacią pietrus...

Więcej »
http://www.psychologpoznan.edu.pl 751#zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika ,