co zrobić z agrestu

Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki na 6 porcji: 1 marchew 1 pietruszka pół pora olej śmietana 22% bułka tarta 50 dag pieczarek 1,5 l bulionu przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz 25 dag mielonej łopatki jajko 2 gałązki natki pietruszki   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o mały oczkach. Pora umyj i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i przesmaż. P...

Więcej »

Na podstawie swoich doświadczeń Lavoisier doszedł do wniosku

Jeszcze przed Lavoisierem wykazał John Mayow, że jeśli w zamkniętej przestrzeni umieścić świecę palącą się i zwierzę razem, to prędzej zginie zwierzę i zgaśnie świeca, niż gdy będą umieszczone oddzielnie. Badacz ten pisał: Powietrze traci swą siłę elastyczną zarówno podczas oddychania zwierząt, jak i wskutek palenia. Trzeba wierzyć, że zwierzęta, tak jak i ogień, zabierają, powietrzu te same cząste...

Więcej »

Szaszłyki z pulpetami

Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa z indyka 1 jajko 1 cebula bułka tarta 6 małych ziemniaków po pół czerwonej, zielonej i żółtej papryki olej przyprawy: pieprz, sól   Mięso przełóż do miski, wbij jajko. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Połowę dodaj do mięsa, drugą odłóż na bok. Do mięsa dodaj 2 łyżki bułki tartej i pieprz. Wyrób mięso i uformuj 8 pulpetów. <...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Budownictwo i architektura : New Seoul Yongsan Urban Park / Hyunjoon Yoo Architects

Składniki na 8 porcji: 1 sałata 3 pomidory pęczek rzodkiewek przyprawy: sól, czosnek, pieprz 1 opakowanie kiełków słonecznika masło 5 dag sera żółtego olej, musztarda 1 cytryna 4 tosty   Sałatę podziel na liście, umyj i osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście możesz porwać na kawałki. Pomidory sparz, następnie zahartuj zimną wod...

Więcej »
http://www.profood.net.pl 751#zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika ,