sos majonezowy do sałaty

Sernim ze śliwkowym musem

Składniki na 10 porcji:

  • 2 opakowania herbatników
  • 50 g kakao
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g masła
  • 200 g białej czekolady
  • 1 l śmietany 36%
  • cukier
  • 700 g tłustego twarogu
  • 8 jajek
  • 300 g śliwek węgierek (mrożonych lub świeżych)
  • 50 g octu
Herbatniki, kakao i orzechy miksujemy, pod koniec dodaj...

Więcej »

Sledzie marynowane II

Śledzie marynowane II . Śledzie dobrze wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka. Ściągnąć skórę, oczyścić, oddzielić filety od ości, po czym pokrajać na duże kawałki. Marchew i cebulę umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w plastry. Ocet zagotować z przyprawami, wodą (ok. ćwierć szklanki) i cukrem. Ostudzić. W słoju układać kawałki śledzi, przesypywać marchwią i cebulą, następnie wlać prz...

Więcej »

Marmolada pomarańczowa z czekoladą

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 1 kg + 2 pomarańcze
  • 250 g czarnej gorzkiej czekolady
  • 1 kg cukru
Jabłka umyj i nie obierając, przekrój na ćwiartki. Włóż do garnka, dodaj 90 ml wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś 40 minut, często mieszając. Wylej na gęste sito i przyciśnij owoce drewnianą łyżką, aby wycisnąć z nich jak najwięcej soku. Zostaw je na sicie, aby od...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Architektura 21szego wieku : Pokój dla Londynu / David Kohn Architekci + Fiona Banner

katalaza, cytochrom i peroksydaza zawierają żelazo, w arginazie spotykamy mangan, w anhydrazie węglowej - cynk, w karboksylazie - magnez. Do działania enzymów potrzeba też pewnych witamin, np. ester aneuryny jest koenzymem karboksylazy, ryboflawina jest koenzymem żółtego fermentu oddechowego. Enzymy wykazują ścisłą zależność od temperatury. Jeżeli np. diastazę ogrzać powyżej pewnej ciepłoty, to traci on...

Więcej »
http://www.wroclawsegreguje.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,