por sałatki

Zapiekanka z ryby i ryzu

Zapiekanka z ryby i ryżu . Sprawionego karpia umyć, odkrajać głowę i płetwy, skrajać filety, usunąć ości, pokrajać W kawałki, oprószyć mąką, zrumienić na połowie przewidzianego proporcją tłuszczu. Ryż przebrać, opłukać, ugotować na sypko. Grzyby przebrać, umyć dokładnie, osączyć, pokrajać obraną cebulę opłukać, pokrajać w drobną kostkę, poddusić na pozostałym tłuszczu, dodać grzyby, udusić, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. U gotowany ryż wymieszać z grzybami i połowę wyłożyć do rondla ze szkła...

Więcej »

Kotlety jajeczne

Składniki na 4 porcje: 9 jajek 1 cebula bułka tarta masło świeże zioła: koperek, natka pietruszki, szczypiorek olej przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, pieprz   7 jajek ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i podsmaż na złoty kolor. Wystudź. W misce połącz cebulę z jajkami. Dodaj 3 łyżki posiekanych ziół, wsyp 4 łyżki bułki tartej, wbij pozostałe surowe jajka. Masę przypraw do smaku. Z masy uformuj 4...

Więcej »

Sledzie

Śledzie . Wskazówki ogólne - śledzie - ze względu na wysokie wartości odżywcze i smakowe, różnorodne możliwości zastosowania, a także stosunkowo niską cenę - są bardzo popularne w naszej kuchni. Najbardziej znane i najczęściej spożywane są śledzie solone. Utrwalanie śledzi przez zasolenie polega na odwodnieniu ryb, a tym samym na zahamowaniu rozwoju bakterii. Do solenia przeznacza się śledzie dobrej, jakości, świeże, czyste i zawierające odpowiednią ilość tłuszczu, z tuszek chudych otrzymuje się produkt o mniejszej wartości. Po zas...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Oparta na symulacji próba list kontrolnych dotyczących chirurgii i kryzysu ad 5

Sos koperkowy . Szklanka mleka, szklaka wywaru z jarzyn, 2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, łyżka masła, koper, sól Zagotować mleko z wywarem jarzynowym. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, wlać do wrzącego mleka z wywarem, zagotować mieszając odstawić. Dodać śmietanę, 4 łyżki posiekanego kopru i masło. Przyprawić solą do smaku. Podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu. Sos mleczny 1,5 szklanki mleka, łyżka masła, 2 łyżki mąki, sól, 2 łyżki utartego ostrego sera, szklanka rosołu, 3 żółtka, pół szklanki w...

Więcej »
http://www.sepupulebubu.pl 751#danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie ,