kasza bulgur kwestia smaku

Napój z malin, smietanki i mleka

Napój z malin, śmietanki i mleka . 2 szklanki malin, 1 szklanka mleka, l szklanka śmietanki, 6 dkg cukru Zagotować mleko, oziębić, dodać śmietankę, cukier i umyte maliny. Wymieszać w mikserze lub roztrzepać trzepaczką. Podawać- w małych szklaneczkach lub w kieliszkach. Napój mleczny z porzeczkami i miodem 3 szklanki mleka, 30 dkg czarnych lub czerwonych porzeczek, 3-4 łyżki miodu Zagotować mleko, wymieszać z miodem i oziębić. Porzeczki opłukać, odsączyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez sito. Do porzeczek wlewać powoli mleko, szybko ...

Więcej »

Tarta łososiowo - brokułowa

Składniki na 4 porcje:

  • 2,5 szklanki mąki
  • sól, pieprz
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • 230 g masła
  • pół szklanki zimnej wody
  • 120 g wędzonego łososia
  • 30 g sera koziego
  • 3 jajka
  • szklanka mleka 3,2%
  • pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • oliwa
  • por
  • brokuł
Mąkę, 1,5 łyżeczki soli, po 2 łyżeczki rozmarynu i tymianku oraz pieprz mieszamy w malakserze. Dodajemy 230 g schłodzonego masła i znów mieszamy. Wle...

Więcej »

Krem z papryki

Składniki na 8 porcji: ok. 1 kg czerwonej papryki 1 cebula masło 1,5 l wywaru mięsnego świeże zioła: majeranek, tymianek, oregano pół szklanki śmietany 22% mąka przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka 4 pszenne tosty   Paprykę umyj i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj paprykę, chwilę smaż razem. Zalej wywarem, gotuj do miękkości. Garnej zdejmij z kuchenki i zmiksuj zupę. Nast...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

W zlozu Zaczynskiego liczba sekcji wynosi 3 do 6

Składniki na 4 porcje: 20 dag piersi kurczaka włoszczyzna bez kapusty 20 dag zielonej fasolki szparagowej 30 dag szpinaku 200 ml śmietany kremówki przyprawy: sól, pieprz czarny i czerwony, gałka muszkatołowa   Pierś umyj, pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 1 l osolonej wody. Włoszczyznę umyj, obierz, pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj wywar na małym ogniu ok. 10 minut. Fasolkę umyj, oczyść z włókien, odetnij końcówki i dodaj do wywaru. Szpinak opłucz i również dodaj do garnka. Wszystko gotuj ok. 20 minut. Po ...

Więcej »
http://www.budownictwodzis.com.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,