kwestia smaku zupa pieczarkowa

Napój z malin, smietanki i mleka

Napój z malin, śmietanki i mleka . 2 szklanki malin, 1 szklanka mleka, l szklanka śmietanki, 6 dkg cukru Zagotować mleko, oziębić, dodać śmietankę, cukier i umyte maliny. Wymieszać w mikserze lub roztrzepać trzepaczką. Podawać- w małych szklaneczkach lub w kieliszkach. Napój mleczny z porzeczkami i miodem 3 szklanki mleka, 30 dkg czarnych lub czerwonych porzeczek, 3-4 łyżki miodu Zagotować mleko, wymieszać z miodem i oziębić. Porzeczki opłukać, odsączyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez sito. Do porzeczek wlewać powoli mleko, szybko mie...

Więcej »

Bigos rybny

Bigos rybny . Filety skrajane z oczyszczonej i sprawionej ryby pokrajać w kostkę i zrumienić na stopionej słoninie. Słodką kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, drobno poszatkować, wymieszać z kapustą kwaszoną, dodać słoninę pozostałą od smażenia ryby i dusić na wolnym ogniu. Boczek oczyścić, pokrajać w kostkę, stopić, dodać obraną, opłukaną i drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienić mieszając. Dodać do kapusty, udusić do miękkości, pod koniec dodać usmażoną rybę. Poddusić jeszcze chwilę, doprawić do smaku sproszkowaną...

Więcej »

Sos koperkowy

Sos koperkowy . Szklanka mleka, szklaka wywaru z jarzyn, 2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, łyżka masła, koper, sól Zagotować mleko z wywarem jarzynowym. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, wlać do wrzącego mleka z wywarem, zagotować mieszając odstawić. Dodać śmietanę, 4 łyżki posiekanego kopru i masło. Przyprawić solą do smaku. Podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu. Sos mleczny 1,5 szklanki mleka, łyżka masła, 2 łyżki mąki, sól, 2 łyżki utartego ostrego sera, szklanka rosołu, 3 żółtka, pół szklanki wina, p...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Wideo w medycynie klinicznej - nowa funkcja dziennika

Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, 1 pietruszka, połówka por, kawałek selera, 2 pomidory, pół pęczka natki pietruszki 1,5 l bulionu warzywnego 30 dag kiszonej kapusty mąka olej przyprawy: sól, pieprz, maggi, mielony kminek, papryka cukier   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i przekrój na połówki lub duże kawałki. Pora i seler umyj, pozostaw warzywa w całości. Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej bulionem i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Kapustę opłucz, posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj razem 20 minut. Pomidory sparz...

Więcej »
http://www.annakmita.pl 751#danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie ,