pyszne kolacje dla dwojga

Sos musztardowy

Sos musztardowy . Rozetrzeć musztardę z oliwą, dodać śmietanę i łyżkę posiekanego szczypiorku, wymieszać dokładnie i przyprawić do smaku solą i cukrem. Sos pomidorowy do ryb smażonych 3 łyżki pasty pomidorowej, łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, nać pietruszki, sól, pieprz, cukier Pastę pomidorową rozetrzeć z oliwą i musztardą. Wymieszać z posiekaną nacią pietruszki (2 łyżki). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać na zimno. 3 dag suszonych grzybów...

Więcej »

Napój ze zsiadlego mleka z kwasem z buraków

Napój ze zsiadłego mleka z kwasem z buraków . 2 szklanki zsiadłego mleka, 1 szklanka kwasu burakowego, pół szklanki przecieru jabłkowego, pół szklanki soku z pomidorów, sól, cukier i pieprz do smaku, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki Przyrządzić jak wyżej. Napój ze zsiadłego mleka musujący (proporcja na 1 osobę) Pół szklanki zsiadłego mleka, pół szklanki wody sodowej Wlać do szklanki roztrzepane zsiadłe mleko, dolać do pełna wodę sodową. Podawać natychmiast. Oba składni...

Więcej »

Polędwiczki w cieście

Składniki na 4 porcje: 1 polędwiczka wieprzowa 3 ząbki czosnku szklanka mąki pół szklanki mleka jajko olej przyprawy: sól, pieprz świeże zioła   Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w grube plastry. Każdy rozklep delikatnie dłonią. Marynata: przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku rozetrzyj w miseczce ze szczyptą soli, 4 łyżkami oleju oraz pieprzem. Posmaruj kotleciki i odłóż na 30 minut. Mąkę zmiksuj z mlekiem i jajkiem...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Stalowe kotły grzewcze

Ilość tej energii stanowi o tak zwanej podstawowej przemianie materii - termin wprowadzony przez Plummera i Boothby. Podstawowa przemiana materii mierzy się ilością energii potrzebnej do utrzymania życia organizmu znajdującego się w zupełnym spoczynku i na czczo od 12 do 14 godzin w temperaturze 15-160. Stwierdzono, że organizm potrzebuje 1,054 kal na 1 kg i godzinę, dla człowieka wagi 70 kg potrzeba na dobę 1770 kal. Można też przyjąć, że podstawowa przemiana materii wynosi przecięt...

Więcej »
http://www.washmaster.pl 751#danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie ,