ciasto z migdałów

RÓWNOWAGA KWASOWO-ZASADOWA W USTROJU

Natomiast dodanie masła do chleba znacznie zwiększa stopień sytności. Ziemniaki mają mniej więcej tę samą wartość sycącą, co chleb. Ziemniaki i chleb z mięsem mają dość dużą wartość sycącą; mięso z chlebem lub ziemniakami syci lepiej niż mięso z sałatą, szpinakiem lub szparagami. Masło i oliwa opóźniają opróżnianie się żołądka i zwiększają wartość sycącą, przez dodanie oliwy zwiększamy np. sytność sałaty. Cukier ma wielki wpływ na uczucie sytości i przedłuża czas pozostawania pokarmów w żołądku, dlatego słodkie dania należy podawać na końcu. Nie należy też podawać słodki...

Więcej »

Sledzie ze sliwkami i migdalami

Śledzie ze śliwkami i migdałami . 4 śledzie, 30 dag śliwek (świeże, mrożone lub suszone), 3 dag słodkich migdałów, 1/3 szklanki oliwy, pół łyżeczki cukru, cytryna 5 śledzi, pół szklanki oliwy lub oleju, łyżka mąki, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz, 3 cytryny, 2-3 łyżeczki cukru, pół ząbka czosnku 4 śledzie, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, cytryna Filety śledziowe namoczyć na 2-3 godz. w mleku. Umyte śliwki zalać gorącą wodą i rozgotować (suszone śliwki umyć, namoczyć na kilka godzin w przegotowanej zimnej wodzie i następnie ugotować w niej). Migdały sparzyć,...

Więcej »

Kotlety jajeczne

Składniki na 4 porcje: 9 jajek 1 cebula bułka tarta masło świeże zioła: koperek, natka pietruszki, szczypiorek olej przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, pieprz   7 jajek ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i podsmaż na złoty kolor. Wystudź. W misce połącz cebulę z jajkami. Dodaj 3 łyżki posiekanych ziół, wsyp 4 łyżki bułki tartej, wbij pozostałe surowe jajka. Masę przypraw do smaku. Z masy uformuj 4 kotlety i obtocz je w bułce tartej. Na patelni rozgr...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Wizyty prywatne w gabinetach ginekologicznych

Składniki na 6 porcji: kg ziemniaków 3 ząbki czosnku 2 cebule cukrowe majonez, musztarda francuska 6 dużych pomidorów świeże zioła do dekoracji (dowolne) przyprawy: sól, pieprz   Ziemniaki umyj, włóż do garnka i zalej ok. 3 l osolonej wody. Gotuj w mundurkach. Ugotowane ziemniaki odcedź i ostudź, najlepiej w lodówce (po uprzednim schłodzeniu). Zimne ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj, a następnie przełóż do miseczki i rozetrzyj ze szczyptą soli. Cebule obierz i poszatkuj. 3 łyżki majone...

Więcej »
http://www.karczma-austeria.pl 751#danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie ,