PIC-509

Napój ze zsiadlego mleka z ogórkami swiezymi

Napój ze zsiadłego mleka z ogórkami świeżymi . 3 szklanki zsiadłego mleka, 25 dkg ogórków, 2 łyżki drobno siekanego kopru, sól do smaku Mleko oziębić. Ogórki umyć i drobno pokrajać. Mleko wymieszać trzepaczką lub w mikserze z zieleniną, osolić do smaku. W końcu dodać przygotowane ogórki, wymieszać. Podawać w filiżankach (podać łyżeczki do zamieszania). Napój ze zsiadłego mleka z sokiem z warzyw I 2 szklanki zsiadłego mleka, 30 dkg marchwi, 10 dkg cebuli, 10 dkg selera, 15 dkg jabłek, sól do smaku...

Więcej »

Sos musztardowy

Sos musztardowy . Rozetrzeć musztardę z oliwą, dodać śmietanę i łyżkę posiekanego szczypiorku, wymieszać dokładnie i przyprawić do smaku solą i cukrem. Sos pomidorowy do ryb smażonych 3 łyżki pasty pomidorowej, łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, nać pietruszki, sól, pieprz, cukier Pastę pomidorową rozetrzeć z oliwą i musztardą. Wymieszać z posiekaną nacią pietruszki (2 łyżki). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać na zimno. 3 dag suszonych grzybów (prawdziwków), duża cebula, łyż...

Więcej »

Bigos rybny

Bigos rybny . Filety skrajane z oczyszczonej i sprawionej ryby pokrajać w kostkę i zrumienić na stopionej słoninie. Słodką kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, drobno poszatkować, wymieszać z kapustą kwaszoną, dodać słoninę pozostałą od smażenia ryby i dusić na wolnym ogniu. Boczek oczyścić, pokrajać w kostkę, stopić, dodać obraną, opłukaną i drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienić mieszając. Dodać do kapusty, udusić do miękkości, pod koniec dodać usmażoną rybę. Poddusić jeszcze ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Dzieła sztuki kulinarnej

Długie przerwy między posiłkami obniżają przyswajalność pokarmu. Tłuszcze o niskim punkcie topliwości są łatwiej strawne i lepiej przyswajalne niż te, które topią się w wyższej temperaturze. Gotowane mleko wytwarza drobniejsze, kłaczki niż mleko surowe, podobnie strawniejsze jest mleko pełne od zbieranego, 100 g wołowiny pozostaje w żołądku 2,5-3,5 godz. , mięso baranie pozostaje dłużej, naj dłużej - wieprzowina. Jaja na twardo pozostają w żołądku dłużej niż gotowane na miękko, ale wydzielanie soku ż...

Więcej »
http://www.radkowskiewioski.pl 751#danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie ,