przepis na bułkę do kebaba

Sledzie w smietanie I

Śledzie w śmietanie I . Śledzie dobrze wymoczyć, obrać ze skóry i oczyścić. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w plastry. Umyte jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Śmietanę wymieszać z utartymi jabłkami, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Śledzie przekrajać wzdłuż kręgosłupa i oddzielić filety od ości, ułożyć je na półmisku, posypać cebulą i zalać śmietaną. Można udekorować naci...

Więcej »

Sos grzybowy

Sos grzybowy . Grzyby dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, przetrzeć cebulę, grzyby drobno posiekać. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić zimną wodą lub ochłodzonym wywarem, wlać do wrzącego wywaru, gdy sos zagotuje się, odstawić, dodać posiekane grzyby, śmietanę i posiekaną pietruszkę (ok. 2 łyżek). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos holenderski Łyżk...

Więcej »

Bulion warzywny z łososiem

Składniki na 6 porcji: 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule przyprawy: 2 listki laurowe, kilka ziarenek pieprzu czarnego i ziela angielskiego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa 40 dag wędzonego łososia 1 cytryna koperek cukier   Marchew i pietruszki obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i poszatkuj. Warzywa włóż do garnka i zalek 1,5 l wody. Do warzyw dodaj listki laurowe, pieprz i ziele angielskie oraz szczyptę...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Heparyna o niskiej masie cząsteczkowej do leczenia ostrego udaru niedokrwiennego ad 5

Pomidory nadziewane rybą . 1-1,25 kg pomidorów (8 sztuk równej wielkości) 40 dag ugotowanej ryby, 2 łyżki posiekanej naci pietruszki i kopru, sól, pieprz, 3/4 szklanki śmietany, łyżka tłuszczu Rybę drobno posiekać, oddzielając ości, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, skroić wierzchy, wydrążyć, a następnie napełnić nadzieniem z ryby Przykryć skrajanymi wierzchami ułożyć na wysmarowanym ...

Więcej »
http://www.robotyciesielskie.com.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,