zupa po chińsku

Tarta łososiowo - brokułowa

Składniki na 4 porcje:

  • 2,5 szklanki mąki
  • sól, pieprz
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • 230 g masła
  • pół szklanki zimnej wody
  • 120 g wędzonego łososia
  • 30 g sera koziego
  • 3 jajka
  • szklanka mleka 3,2%
  • pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • oliwa
  • por
  • brokuł
Mąkę, 1,5 łyżeczki soli, po 2 łyżeczki rozmarynu i tymianku...

Więcej »

Chlorki krwi i limfy dostarczają chloru

Chlorki krwi i limfy dostarczają chloru, HCI jest tworzony przez hydrolizę tych obojętnych chlorków (głównie NaCI) - przy czym jony alkaliczne przechodzą do osocza. Osocze krwi w czasie wydzielania się soku żołądkowego otrzymuje, więc składniki zasadowe. Collip stwierdził, że komórki okładzinowe są szczególnie bogate w fosforany. Davenport wykazał, że komórki okładzinowe zawierają dużo enzymu tzw. anhydrazy węglowej, która ma grać ważną rolę w powstawa...

Więcej »

Gulasz z ryby z kwaszona kapusta

Gulasz z ryby z kwaszoną kapustą . Rybę opłukać, oskrobać z łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy, dokładnie umyć, skrajać filety, oddzielić ości. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę i zrumienić na połowie tłuszczu dodać do kapusty i wolno dusić. Przygotowaną rybę pokrajać w kostkę, zrumienić na pozostałym tłuszczu, osolić. Do miękkiej kapusty dodać pastę pomidorową, doprawić papryką i cukrem do smaku, dodać rybę wymieszać, poddusić jes...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Globulina wiążąca hormony płciowe i ryzyko cukrzycy typu 2 u kobiet i mężczyzn czesc 4

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
  • 110 g masła
  • 4 żółtka
  • sól
  • 250 ml mleka
  • 300 g cukru
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 2 cytryny
  • 2 białka
Mąkę przesiewamy do miski, dodajmy masło w kawałkach, 50 g cukru, 1 żółtko oraz sól. Zagniatamy ciasto, zawijamy je w folię i wstawiamy do odówki na godzinę. Ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy wykładamy nim formę do tarty. Wstawiamy do...

Więcej »
http://www.tarczeprostokatne.info.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,