PIC-656

Szpadki drobiowe

Składniki na 4 porcje: 60 dag piersi kurczaka przyprawy: sól, pieprz, cukier 300 ml jogurtu naturalnego 1 cytryna 3 ząbki czosnku świeże zioła: majeranek, tymianek 20 dag boczku miód, majonez, ketchup 1 cebula 1-2 łyżeczki wódki   Pierś kurczaka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę. Z cytryny wyciśnij sok i połącz go  jogurtem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Świeże zioła opłucz, wybierz po kilka gałązek i drobno posiekaj. Połącz z jogurtem i czosnkiem. Tak przy...

Więcej »

Sosy do potraw z ryb

Sosy do potraw z ryb . Wskazówki ogólne Kuchnia polska zna szeroki asortyment sosów, które zawsze były uznawane za jeden z najcenniejszych dodatków. Obecnie przepisy na sosy dzięki rozwojowi nauki żywienia zostały trochę zmienione. Modernizacja ta poszła przede wszystkim w kierunku ograniczenia dodatku tłuszczu oraz zwiększenia ilości warzyw. Dodatek sosu do ryb znakomicie podnosi ich wartości smakowe. Rodzaj podawanego sosu stanowi często o charakterze i nazwie potrawy (np. karp w szarym sosie). Do ryb gotowanych podawanych na gorąco podaje się...

Więcej »

Sos koperkowy

Sos koperkowy . Szklanka mleka, szklaka wywaru z jarzyn, 2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, łyżka masła, koper, sól Zagotować mleko z wywarem jarzynowym. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, wlać do wrzącego mleka z wywarem, zagotować mieszając odstawić. Dodać śmietanę, 4 łyżki posiekanego kopru i masło. Przyprawić solą do smaku. Podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu. Sos mleczny 1,5 szklanki mleka, łyżka masła, 2 łyżki mąki, sól, 2 łyżki utartego ostrego sera, szklanka rosołu, 3 żółtka, pół szklanki ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Molekularne czynniki determinujące odpowiedź glejaka na inhibitory kinazy EGFR ad

Gołąbki z rybą . Rybę opłukać, oskrobać z łusek, sprawić, odciąć głowę i płetwy, zdjąć skórę, mięso oddzielić od ości i zemleć w maszynce. Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować bez przykrycia. Gdy zewnętrzne liście zmiękną, zdjąć z ognia, ostudzić, osączyć. Opłukany ryż ugotować na sypko. Obraną cebulę opłukać i pokrajać w drobną kostkę, następnie zrumienić na połowie tłuszczu. Ugotowany ryż wymieszać ze zmielonym mięsem ryby i cebulą, doprawić do smaku solą i ...

Więcej »
751#kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie , #placuszki serniczki , #tarta z malinami kwestia smaku ,