pieczona schab

Coctail mleczno-cytrynowy

Coctail mleczno-cytrynowy . 2,5 szklanki przegotowanego zimnego, mleka, 4 żółtka, 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej, 2 cytryny, 15 dkg cukru pudru Umyte i obrane ze skórki cytryny pokrajać na ćwiartki. Włożyć do miksera, dodać utartą skórkę cytrynową, cukier puder, mleko i żółtka. Włączyć mikser na 20-30 sek. Podawać w małych szklaneczkach, z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Cocktail cytrynowo mleczny 3 szklanki zimnego gotowanego mleka, 1,5 cytryny, 10-15 dkg cukru Umytą cytrynę ob...

Więcej »

Sledzie zawijane z pomidorami

Śledzie zawijane z pomidorami . Umyte i wymoczone śledzie opłukać, wypatroszyć, zdjąć skórę odciąć głowę i ogon. Przekrawać wzdłuż, oddzielając filety i usuwając ości. Pastę pomidorową rozetrzeć z musztardą i posiekaną nacią pietruszki oraz doprawić cukrem do smaku. Gotową masą posmarować połówki śledzi, zwinąć w ruloniki. Każdy rulonik spiąć patyczkiem, ułożyć ciasno w słoju, obsypać pokruszonymi liśćmi laurowymi i zalać oliwą. Przechowywać w chłodnym miejscu 1-...

Więcej »

Sok jelitowy

według Kosztojanca). Sok jelitowy (succus entericus) jest wydzielany przez gruczoły Brunnera i Lieberkuehna. Jest to wydzielina zasadowa, składająca się z zaczynów i śluzu. Sok z górnej części jelita cienkiego zawiera liczne zaczyny: aminopeptydazy, nukleazę, fosfatazę, lipazę jelitową, sacharazę, maltazę, laktazę, enterokinazę. W soku z dolnej części jelita cienkiego zawartość zaczynów jest już znacznie mniejsza. Mieszanina jelitowej dwupeptydazy i aminopolipeptydazy znana była dawniej pod ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Wzmocnienie pamieci i stymulacja glebinowa w obszarze nablonka

Papryka nadziewana rybą . 8 strąków papryki, pół szklanki ryżu, 30 dag usmażonej ryby, 15 dag cebuli, 10 dag tłuszczu, jajo, 3 łyżki pasty pomidorowej, 1,5 szklanki rosołu, 1,5 łyżki mąki, pół pęczka naci pietruszki, ząbek czosnku, sól, pieprz, rozmaryn, estragon, cukier Usmażoną rybę posiekać i wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem. Dodać obraną cebulę, drobno pokrajaną i uduszoną z połową tłuszczu. Farsz wymieszać z jajem i posiekaną pietruszką, przyprawić do smaku solą i pieprzem....

Więcej »
http://www.kon-krakow.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,